avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara ! Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara ! Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema pe care ...

Buna seara ! Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema pe care nu reusesc sa o rezolv, neavand cunostintele necesare, Locuiesc intr-un bloc la etajul 4. Deasupra mea locuieste o familie, care si-a montat o copertina din lemn pe balcon, Problema este ca eu mi-am zugravit si cam la o saptamana dupa aceea, a venit o ploaie puternica si in coltul din camera si pe tavanul din baie s-a cojit vopseaua si s-a crapat, apa intrand de la vecinul de deasupra, Banuiesc, ca el cum si-a batut stalpul in balcon ,cel care sustine copertina, balconul lui s-a crapat, s-au creat fisuri si pe acolo se infiltreaza apa si de acolo ajunge la mine. I-am adus la cunostinta situatia mea vecinului si mi -a spus ca o sa isi repare, Au trecut trei luni si eu tot cu tavanul scorojit stau pentru ca el imi spune ca nu a gasit un meserias serios, Am anuntat administratorul blocului si acesta mi-a zis sa imi rezolv cum stiu problema cu vecinul de deasupra. Va rog frumos, ajutati-ma cu un sfat, unde sa merg, la cine sa ma plang? Va multumesc anticipat !
Probkema dv este strict cu vecinul care a intervenit cu modificarea in balcon
Asociatia de proprietari nu se poate implica in diferende,probleme existente intre vecini
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu,or in cazul dv este vorba despre interventie neautorizata in proprietate privata
Initial notificati oficial vecinul cu obligatia remedierii deficientei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca vecinul nu isi asuma responsabilitatea sa remedieze, va revine dreptul sa il actionati in instanta unde puteti solicita acoperirea prejudiciului generat de interventia neautorizata
Succes !
Buna ziua!

Aveti la dispozitie mai multe variante:

Transmiteti o notificare vecinului, prin care ii solicitati ca in termen de x zile sa efectueze reparatiile necesare.
Daca nu se conformeaza puteti fie sa solicitati efectuarea unei expertize judiciare pentru stabilirea situatiei de fapt a imobilului dvs, prin instanta, apoi sa realizati dvs reparatiile, iar ulterior sa solicitati de la proprietarul apartamentului de deasupra restituirea banilor, fie sa introduceti direct la instanta o actiune pentru obligatia de a face a proprietarului.
Indiferent de ce modalitate alegeti, solicitati cheltuielile de judecata de la vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament ... RaduB123 RaduB123 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatie , infiltratii apa balcon florin.tavy florin.tavy Buna ziua, De aproximativ 2 ani in timpul ploilor am infiltratii de apa in balcon pe deasupra geamurilor termopan. Infiltratii care in timpul ploilor mai ... (vezi toată discuția)
Infiltratie pe timp de ploaie de la etajul superior prin fatada blocului/in marginea exterioara si in interiorul balconului marilena2014 marilena2014 Buna ziua, Locuiesc la etajul 5 din 6 iar de la vecinul de sus, pe timp de ploaie, se infiltreaza apa in tencuiala balconului meu. Mentionez ca vecinul si-a ... (vezi toată discuția)