avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovire biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovire biciclist

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta.
Circulam pe un drum cu dublu sens care se intersecta cu un drum cu sens unic spre stanga. Intentia mea era sa merg inainte. In intersectia respentiva aveam semnul Stop la care m-am oprit, m-am asigurat si sanga si dreapta apoi vazand ca nu vine nimeni am vrut sa traversez intersectia, doar ca ajunsa in mijlocul intersectiei, din stanga, pe interzis a aparut un biciclist cu viteza , fara vesta reflectorizanta sau bicicleta semnalizata (era 22:40) pe care l-am atins. Evident a cazut si apoi mi-a zis ca nu are nimic el dar bicicleta lui s-a stricat si ca a dat 1800 lei pe ea. Ajunsa cumva sub bara mea, in momentul in care a tras de ea sa o scoata de acolo mi-a rupt suportul de numar. A devenit recalcitrant si a sunat la 112. Echipajul sosit a constat cele intamplate si ne-a indrumat catre Udriste pentru a da declaratie, biciclistul refuzand si in prezenta politistilor echipaj medical. La Udriste am declarat cele intamplate si mi-au zis sa plec acasa, doar ca a2a zi de dimineata am fost sunata de un domn politist care mi-a spus ca biciclistul s-a dus pana la urma la spital, a luat legatura cu dansii si ca biciclistul a declarat ca defapt el venea din dreapta, adica pe drumul cu prioriate. m-au chemat peste 3 zile la Udriste din nou dar pana atunci am o dilema: cine e vinovat in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:07, 4 August 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ar fi venit din dreapta, dvs. erați vinovată. Dar, cred eu (nu am de unde să știu exact) , urmele lăsate pe mașină, la bară ar trebui sa fie mai mult pe partea stângă și așa să puteți combate minciuna. Dacă mai pățiți altă dată vreun eveniment rutier, n-ar strica să faceți poze.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
latka, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns. După mine nu sunt urme nici stanga nici dreapta pe bara, doar suportul de număr rupt. Si da, nu am poze, greseala mea.
echipajul care a sosit la fata locului trebuie sa fi facut un raport
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și, foarte important, chiarr dacă implică deranj, anunțată secția de poliție pe raza căreia a avut loc evenimentul! Practica arată că partea vătămată, chiar dacă inițial declară că nu are nimic, ulterior, ca urmare a "sfaturilor" apropiaților, se răzgândește, declară evenimentul, cu consecințe foarte neplăcute pentru conducătorul auto.

latka a scris:

Dacă ar fi venit din dreapta, dvs. erați vinovată. Dar, cred eu (nu am de unde să știu exact) , urmele lăsate pe mașină, la bară ar trebui sa fie mai mult pe partea stângă și așa să puteți combate minciuna. Dacă mai pățiți altă dată vreun eveniment rutier, n-ar strica să faceți poze.

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Strada cu sens unic Ghetu Ghetu Pe data de 04 01 2020 circulam pe o stradă in fata se află o stradă cu sens unic din partea dreapta spre stanga Am redus viteza la maxim m-am uitat in ... (vezi toată discuția)