avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Daca voi cumpara o locuinta sau un teren ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Daca voi cumpara o locuinta sau un teren in Italia, ...

Buna seara.
Daca voi cumpara o locuinta sau un teren in Italia, platind taxe si impozite pentru acestea, pot solicita imediat dupa cumparare rezidenta si apoi cetatenia italiana, dupa 4-5 ani, cum prevede legislatia italiana?
Nu ma gandesc sa locuiesc neaparat acolo tot timpul, vreau sa cumpar o casa drept resedinta secundara.
Vreau sa apelez la aceasta forma de a obtine cetatenia deoarece, pentru a avea mai intai rezidenta, imi trebuie, printre altele, un contract de munca si un contract de inchiriere a unei locuinte in Italia. Or eu locuiesc si muncesc deocamdata in Romania si nu doresc neaparat sa ma mut acum in Italia.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Contardo , utilizator 09:54, 2 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos.
Trebuie o sursa de venit pe teritoriul italian neaparat, daca inteleg eu bine. Adica sa fiu angajat la o firma italiana sau sa imi deschid eu o firma/PFA in Italia. Deasemenea, trebuie neaparat sa petrec un numar de zile la resedinta respectiva din Italia. .
Daca inchiriez respectiva locuinta unei alte persoane, legal, platind taxele aferente statului italian, sursa de venit este considerata suficienta? Iar la durata de sedere stiu ca trebuie sa stai cel putin 180 de zile intr-un stat pentru a fi declarat rezident fiscal acolo, dar eu nu doresc neaparat acest lucru. Care ar fi durata minima de sedere in Italia pentru a-mi acordata totusi rezidenta?
Multumesc inca o data. pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este adevărat că nu îmi pot deschide cont curent în italia cu ci din românia? RaduDoru82 RaduDoru82 Bună..vreau să îmi deschid un cont curent în Italia(card bancar)pe care să îmi primesc lunar salariul.La bancă mi-au spus că nu îmi pot deschide un ... (vezi toată discuția)
Stabilire in italia ContSters223705 ContSters223705 poti inchiria o locuinta in italia doar cu buletinul romanesc sau ai nevoie de rezidenta italiana? (vezi toată discuția)
Rezident in italia roxyand roxyand locuiesc initalia de ceva timp dar revin foarte des si in romania problema mea este ca mi se tot cere acest act de rezidenta in italia ni pot sa-miiau nici ... (vezi toată discuția)