avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Mi-am schimbat domiciliul în București ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Mi-am schimbat domiciliul în București de 2 săptămâni...

Bună ziua. Mi-am schimbat domiciliul în București de 2 săptămâni. M-am interesat recent si am aflat ca pot ieși la pensie. Oare unde trebuie sa depun dosarul de pensie: la vechiul domiciliu din alt județ sau la București?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:41, 2 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La casa de pensii din judetul de pe raza caruia aveti domiciliul, insa va revine sarcina de a aduce la dosar adeverintele de vechime de la locurile de munca, oriunde ar fi fost ele.
La fel a fost in cazul mamei mele, de-a lungul vietii a lucrat in mai multe judete si a trebuit sa ne deplasam la fiecare fost loc de munca pentru a lua o adeverinta de vechime si a le depune la dosar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.103(2) Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiții, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar pensionare in alt judet roxana alin roxana alin Buna ziua! as dori sa stiu daca o persoana poate sa-si depuna dosarul pt pensionare in alt judet decat cel care il are in buletinul de identitate? (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca dumifilote dumifilote Ce perioada de valabilitate au adeverintele de grupa de munca? Pot fi scoase inainte de intrunirea conditiilor de pensionare? Si daca da, in ce conditii? La ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare gina68 gina68 Am citit ca putem depune dosarul de pensionare cu 30 zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare. Cum procedam cu adeverinta privind vechimea in ... (vezi toată discuția)