avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Daca salariata formuleaza cererea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Daca salariata formuleaza cererea de continuare a ...

Buna ziua,
Daca salariata formuleaza cererea de continuare a activitatii cu 60 de zile inainte de indeplinirea conditiilor standard de pensionare pentru limita de varsta este vreo problemă?
Cum interpretati termenul de 30 de zile anterior împlinirii condițiilor de vârsta standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani” prevazut la rt. 56 alin. 1 lit. c din Codul Muncii?
Consider ca tyermenul de 30 de zile este un termen minim, adica nu poate fi facuta cererea sub acest termen. Gresesc cumva interpretarea?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 2 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Daca salariata formuleaza cererea de continuare a activitatii cu 60 de zile inainte de indeplinirea conditiilor standard de pensionare pentru limita de varsta nu este o problema.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul prevazut de art.56 al. 1 lit. c din codul muncii, de ... VivieneV VivieneV Termenul prevazut de art.56 al. 1 lit. c din Codul Muncii, de 30 de zile trebuie respectat strict, sau poate face optiunea si cu 15 zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Posibilitatea salariatelor de a-si continua activitatea dupa indeplinirea cumulativă a condițiilor de pensionare Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Buna ziua. OUG 96/2018 a modificat art. 56 al. (1) lit.c din Codul Muncii, cu privire la optiunea salariatelor de a-si continua activitatea si după ... (vezi toată discuția)