avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am si eu o intrebare va rog. In urma partajului cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am si eu o intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot ...

Am sibeu i intrebare va rog.
In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 $ din vanzarea ap si pt suma de 2000 $ pe care el a cedat o in plus (pt ca nu mi ajungea sa cumpar un ap )urma ca ap pe care mi l am cumparat sa l fc cu uzufruct viager in favoarea fiului meu,care la vremea respectiva avea 16 ani.Asa am si facut.
In 2020 ,fiul meu a insistat sa renunt la uzufruct ca el sa poata lua un credit de nev personale in val de 20000 euro pt o afacere,si a girat cu casa.
Nu mi am imaginat ca ulterior nora mea ,casatorita din 2016 ,cu fiul meu ,a inceput sa l influenteze,se poarta urat cu mine si l influenteaza sa ma trimita cu chirie,ei avand intre timp si un copil de 1 an.
Eu nu vreau sa plec din casa cu chirie,normal ar fi sa plece ei,pana reuseste sa cump o garsoniera pt mine dar nora mea il influenteaza sa plec eu.
Din cauza asta acum imi pare rau ca am renuntat la uzufruct si nu stiu ce e de facut.Poate sa ma dea afara din casa?Cum pot sa revin la uzufruct inapoi?Mentionez ca el nu a achitat suma luata din Banca.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:19, 5 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati gresit de 2 ori, prima ca l-ati facut pe fiu proprietar si 2 ca ati renuntat la uzufruct acuma nu mai contează, ny mai aveti ce face ori ii rabdati, ori plecati.
Rugati-va sa nu va dea afara. Nu cred ca va da, dar nu se știe.
Buna dimineata!Apartamentul a fost cumparat din banii ce mi au revenit in urma partajului de tatal lui.Tatal lui a fost despagubit.Am facut cu uzufruct viager.Cat traiesc eu sunt propietar,dupa moartea mea intra fiul in posesie.La expirarea buletinului fiului meu a trebuit sa mi dau accepul eu sa i treaca adresa apartamentului.
Ce pot face in sit asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, nu mai aveti ce face ca ati renuntat la drept.
Apartamentul este al meu,in urma partajului,am facut cu uzufruct ,cat traiesc eu sunt propietar apoi intra in posesie fiul meu cand eu numai sunt.Am renuntat la uzufruct in 2020 ,nu m am gandit ca nora mea poate sa l influenteze atat de mult si sa ma trimita cu chirie.Fiul meu mi a zis ca face credit de 20000 euro si trebuie sa gireze cu casa ,de asta m-a pus sa renunt la uzufruct, pt o afacere ca sa fc rost de bani pt o garsoniera.Nu i-a iesit pasenta ,a ramas cu creditul si numai reuseste sa i puna la loc.Acum cum sa l cred ca el o sa reuseasca sa cump o garsoniera si nu o sa stau mult cu chirie?Fiul meu ma ameninta ca daca pleaca el cu chirie sa nu l mai deranjez vreodata .
In loc sa plece ei cu chirie pana reuseste sa cump o garsoniera ceva si sa ma mut eu ,vor sa plec eu si ca plateste el chiria.Numai am incredere.odata ce o sa plec din casa e posibil sa mi zica sa mi platesc singura chiria ca el are pb si numai poate ,pentru ca deja are o rata de 600 lei la Banca,plus cheltuielile pentru copil.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare apartament cu clauze ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , m-ar interesa un sfat in legatura cu clauzele ce le pot adauga intr-un contract de vanzare cumparare. Am un fiu de 26 de ani , caruia i-am luat ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager anulat Cristian Baciu Cristian Baciu acum 7 ani am cumparat un apartament cu ajutorul parintilor si a socrilor, mi-au dat o parte din bani.ei mi-au pus conditia cu uzufruct viager.acum eu vreau sa ... (vezi toată discuția)