avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0, 40% în aerul expirat după 12 ore
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0, 40% în aerul expirat după 12 ore

În cazul în care după 12 ore de la momentul când a băut alcool, un prieten, la volan fiind, este oprit de poliție și este verificată alcoolemia, care iese 0.40%, în aerul expirat, se poate să fi fost o eroare, având în vedere ca după 12 ore ar fi trebuit să iasă 0? Bine-nteles că i s-a recoltat și sânge, e posibil ca la analiza sângelui alcoolemia să fie în acest caz mai mică decât 0,800, poate chiar spre 0? Încă nu știm rezultatul. Faptul că prietenul meu era în taxi, ca șofer și avea și un client, dacă i se face dosar penal, poate sa fie o circumstanță agravantă?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
victoriatofan, utilizator
Cel mai recent răspuns: victoriatofan , utilizator 19:06, 4 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc de răspuns, ce pedeapsa risca în acest caz?

E=mc² a scris:

Se poate ca alcoolul să nu fie procesat de ficat in parametrii normali ceea ce face că alcoolul să rămână mai mult timp in single. Valoarea alcoolemie poate fi in creștere sau scădere în funcție de cum este eliberat în organism. Constituie împrejurare agravantă faptul că era în timpul serviciului de taximetrie.

~ Conținut șters la cerere ~
Având în vedere ca era șofer pe taxi și avea și un client, nu mărește pedeapsa? Dacă el pleacă acum la un job în străinătate, pe care l-a primit, fiindcă trebuie să se întrețină, poate să lase procură mamei sale, de ex , să se prezinte în numele lui în instanță?

E=mc² a scris:

Dacă alcoolemia este de la 0,80 în sus încadrarea este 1-5 ani dar se pot obține și hotărâri mai blânde fără consecințe ca amânarea aplicării pedepsei sau chiar renunțarea la aplicarea pedepsei. Regula este intre 8 luni - 2 ani dar tinde sa se mai îndrepte, iar judecătorii sa manifeste clemență în situații speciale. Dacă alcoolemia este sub 0,80 se aplica doar amenda și suspendarea permisului de către politia rutieră iar dosarul penal se închide.

Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
victoriatofan, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni alcool la volan aandreea aandreea In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Constantinion Constantinion Buna ziua azi mi a iesit alcolemia la sange.Prima 1,45 si a doua 1,35.Tinand cont ca nu am mai avut alte antecedente,am 5 copii minori in intretinere si lucrez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii ... georgescu99 georgescu99 buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii amenzii fiind supravegheat care s-a terminat ok in noiembrie anul trecut iar permisul nu a ... (vezi toată discuția)