avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0, 40% în aerul expirat după 12 ore
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0, 40% în aerul expirat după 12 ore

În cazul în care după 12 ore de la momentul când a băut alcool, un prieten, la volan fiind, este oprit de poliție și este verificată alcoolemia, care iese 0.40%, în aerul expirat, se poate să fi fost o eroare, având în vedere ca după 12 ore ar fi trebuit să iasă 0? Bine-nteles că i s-a recoltat și sânge, e posibil ca la analiza sângelui alcoolemia să fie în acest caz mai mică decât 0,800, poate chiar spre 0? Încă nu știm rezultatul. Faptul că prietenul meu era în taxi, ca șofer și avea și un client, dacă i se face dosar penal, poate sa fie o circumstanță agravantă?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
victoriatofan, utilizator
Cel mai recent răspuns: victoriatofan , utilizator 19:06, 4 August 2022
Mulțumesc, mult! Ce înseamnă sub supraveghere? El pleacă la munca în străinătate, a primit un job și trebuie sa se întrețină.

E=mc² a scris:

Practica este suficientă pe astfel de spete. Nu cred că pedeapsa va fi mai mare de 2 ani cu suspendare sub supraveghere.

Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
victoriatofan, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc, încă o dată!

E=mc² a scris:

Trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune periodic în baza unui program. Cu dovada contractului de muncă ar putea obține terme mai rare pentru prezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni alcool la volan aandreea aandreea In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Constantinion Constantinion Buna ziua azi mi a iesit alcolemia la sange.Prima 1,45 si a doua 1,35.Tinand cont ca nu am mai avut alte antecedente,am 5 copii minori in intretinere si lucrez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii ... georgescu99 georgescu99 buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii amenzii fiind supravegheat care s-a terminat ok in noiembrie anul trecut iar permisul nu a ... (vezi toată discuția)