avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, am o problema, traiesc cu iubitul meu in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, am o problema, traiesc cu iubitul meu in concubinaj ...

Buna seara, am o problema traiesc cu iubitul meu in concubinaj ,avem si un bebe de 8 luni, nu ne mai intelegem ,si as vrea sa ne despartim, as vrea sa stiu care sunt sansele ca bebe sa ramana la mine ? El are loc de munca in strainatate , o luna este acasa , o luna la munca , acasa cand este bea foarte des aproape zilnic , se mai drogheaza din cand in cand plus ca toti banii ii joaca la jocuri de noroc si face multe datorii.cu copilul rar sta cand il rog ca am treaba , dus trebuie sa fac repede ca el e obosit mereu si nu are chef sa stea cu el , nu e vorba ca nu il iubeste , ca a dovenit ca il iubeste dar spune ca e datoria mamei sa aibe grija de el, mi e frica de soarta mea si a copilului meu ,daca el nu se schimba , banii nici nu a avut bani sa i cumpere lapte copilului i-a cumparat soacramea cand a venit randul lui sa cumpere, ca noi facem cu randul eu cumpar lapte mereu, si cand i am zis ca dau comanda de lapte ca acum el trebuie sa plateasca a sunat o pe masa sa plateasca ea, face datorii incontinuu si minte mult, atunci cand bea i se pune pata pe mine si devine agresiv prin vorbe , binenteles ca si eu ma enervez si tip si urlu dar din cauza lui ca este cum este.credeti ca daca ar deschide el un dosar ar putea sa imi ia copilul? Eu momentan nu am loc de muncă copilul fiind mic si avand nevoie de mine , si nu am o casa a mea, in caz de m as desparti de el as pleca la mama.multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:25, 4 August 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
El nu e in stare sa aiba grija de propria sanatate si vreti sa aiba grija de un bebelus de 8 luni?

Veti lua singura decizia in legatura cu viitorul acestei relatii si cat doriti sa o mai pastrati data fiind implicarea minima spre zero in cheltuielile de crestere ale copilului si in sustinerea dvs ca mama. Cert este ca nu vi se va lua copilul sub nicio forma, data fiind varsta si lipsa de implicare si responsabilitate a tatalui.
Bună ziua! Dacă considerați că această relație nu are niciun viitor, nu stați din frici (cum este frica că vă ia copilul). Dacă plecați la mama dvs, indicat ar fi să introduceți dvs un dosar pe rolul instanței pentru a fi stabilite din punct de vedere legal chestiunile cu privire la copil (cum este domiciliul, autoritatea părintească, pensia de întreținere). În acest mod aveți certitudinea că aveți la îndemână o hotărâre în caz de eventuale conflicte. La această vârstă a copilului este foarte puțin probabil să obțină o hotărâre de stabilire a domiciliului copilului la el (mai contează și comportamentul lui, îngrijirea pe care ar putea să o ofere copilului, unde ar sta copilul dacă ar fi la el - aspecte care nu există din partea lui din ce spuneți). Nu este un motiv determinant să stea copilul la el faptul că nu lucrați, contează să aveți un ajutor (financiar, material, etc), cum este cel din partea părinților.
luati-va copilul, mutati-va la parinti si dati-l in judecata pt locuinta copilului, pensie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire sot cu bebe mic kissa kissa Buna ziua tuturor. As avea si eu o mare nedumerire. Eu si sotul meu nu ne mai intelegem si eu sincer vreau sa ne despartim. Impreuna avem un bebe mic de 2 ... (vezi toată discuția)
Pot castiga custodia fetitei?ce trebuie sa fac? Ion Bianca Elena Ion Bianca Elena Buna ziua.Ma numesc Bianca,am 21ani,am avut o relatie de aproape 6ani ,din aceasta relatie a rezultat o fetita sanatoasa si frumoasa.Problema este ca de cand ... (vezi toată discuția)
Vreau să divorțez, soțul nu vrea. Sorina V. Sorina V. Bună seara sunt moldoveanca însă am cetățenie Româna. Soțul ei Român. Avem o fetita născută în RepublIca Moldova are 3 luni. De cind neam ... (vezi toată discuția)