avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Returnare suma de bani platiti ca amenda ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Returnare suma de bani platiti ca amenda contraventionala. In ...

Returnare suma de bani platiti ca amenda contraventionala.
In urma unui control al DGPLMB si a procesului verbal am platit amenda in cele 15 zile. Am contestat in instanta si instanta a schimbat amenda in avertisment,dar nu scrie ca trebuie sa primesc inapoi si suma platita desi am cerut acest lucru,nu scrie nimic adica nici da nici nu. Am cerut apoi la DGPLMB returnarea sumei si nu am primit nici un raspuns timp de mai mult de un an. Mentionez ca amenda este pe agent economic. Ce se poate face ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 00:19, 12 August 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot printr-o acțiune în instanță vă recuperați banii. La cererea de chemare în judecată anexați și hotărârea prin care s-a schimbat amenda în avertisment.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai sunteti in termen puteti formula cerere de completare a dispozitivului hotararii sau apel, dupa caz. Daca nu mai sunteti in termen, trebuie formulata o alta actiune in instanta.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Multumesc Dna Avocat,multumesc mult.Nu stiu care este termenul ?? in care pot face actiunea,cred ca a trecut 1 an si anume : pronuntata in 07.05.2021 si comunicata in 29.09.2021 ? Mai sunt in termen ? Cu respect
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a trecut un an, nu mai sunteti in termen pentru formularea cererii de completare sau pentru apel. Formulati o actiune separata, pentru aceasta sunteti in termen.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Multumesc.Inteleg ca trebuie o actiune separata deoarece am depasit termenul (15 zile) de la pronuntare.Multumesc ptr raspunsul Dvs

Alte discuții în legătură

Proforma platita, marfa nelivrata Zaho Zaho Buna ziua! In urma cu ceva timp am facut o comanda pentru care am primit o factura proforma. Pentru a-mi livra marfa am fost nevoit sa platesc acea proforma. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu o intrebare in anul ... Cristi48 Cristi48 Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu o intrebare In anul 2015 am incetat plata unei rate la Banca,din cauza lipsei financiare Astazi am primit un plic cu ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera banii pentru comenzi de produse personalizate ... stepanadrian stepanadrian Cum se pot recupera banii pentru comenzi de produse personalizate de la clienți persoane fizice care refuză primirea coletului cu plata ramburs? Nu mă ... (vezi toată discuția)