avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proforma platita, marfa nelivrata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proforma platita, marfa nelivrata

Buna ziua! In urma cu ceva timp am facut o comanda pentru care am primit o factura proforma. Pentru a-mi livra marfa am fost nevoit sa platesc acea proforma. Dupa aproximativ o luna am primit 25-30% din comanda platita. Azi se fac 3 luni de cand tot astept livrarea. Sunt amanat cu tot felul de scuze si nu se vrea returnarea diferentei sau livrarea. Ce pot sa fac? Nu pot trece cu vederea aproape 2000 €.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Zaho, utilizator
Buna ziua,

Va sfatuiesc sa transmiteti o notificare prin avocat catre firma de la care asteptati comanda si sa solicitati restituirea sumei de bani achitate in plus (sau in masura in care doriti, livrarea celorlalte marfuri). In situatia in care nu se va da curs acestei notificari trebuie sa formulati actiune in instanta si sa solicitati reziliere/rezolutiunea contractului.

In primul rand trebuie verificat contractul pe care l-ati incheiat pentru a verifica care este termenul de livrare.

O zi buna.
Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renault nu livreaza Georgedobrisan Georgedobrisan Buna ziua. Am achizitionat o masina de la Renault in decembrie 2021 si nici pana azi nu au livrat. Am inteles ca masina este venita de mai bine de o luna in ... (vezi toată discuția)
Retur marfa furnizor pentru nereguli radulucian 22 radulucian 22 Buna seara colegi! Voiam sa va cer sfatul intr-un caz referitor la comert. Am pimit de la un furnizor marfuri anul acesta la inceput. Din pacate marfa a ... (vezi toată discuția)
Avans TaniaObreja TaniaObreja Buna seara! Am semnat un antecontract si am dat 5% avans pt cumpararea unui imobil prin prima casa.Dupa 2 luni de zile banca a refuzat creditul pe motiv ... (vezi toată discuția)