avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari contabile refacturare utilitati ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari contabile refacturare utilitati inregistrate pe persoana fizica ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o speta..
Situatia se prezinta in felul urmator: societatea X a incheiat un contract de administrare a unei cladiri a societatii Y. Sunt birouri in cladirea respectiva pe care societatea X le inchiriaza altor societati comerciale, iar utilitatile la cladirea respectiva sunt emise pe persoana fizica.

Cum pot inregistra aceste cheltuieli in contabilitatea societatii x care administreaza cladirea si implicit trebuie sa factureze chirii si utilitati lunare catre chiriasi?prin decont de cheltuieli ? daca da care ar fi inregistrarile contabile in acest caz? mentionez inca odata caci facturile de utilitati sunt emise pe persoana fizica, pe toata cladirea
si utilitatile facturate sunt venituri pentru societatea X?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
ionela11, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile contract de comodat pt imobile ionela11 ionela11 Buna ziua, Firma care administreaza cladirea factureaza lunar chirie si utilitati catre chiriasi care ii are; numai ca facturile de la utilitati vin lunar ... (vezi toată discuția)
Care sunt înregistrările contabile? ionela11 ionela11 Bună ziua, Situația este următoarea: o societate comerciala administrează clădirea altei societăți comerciale și facturează utilități și chirii ... (vezi toată discuția)