avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Tatăl copilului ( 1 an și 3 luni )a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Tatăl copilului ( 1 an și 3 luni )a fost obligat ...

Bună ziua
Tatăl copilului ( 1 an și 3 luni )a fost obligat la plata pensiei alimentare începând cu 29.06.2021 . A plătit pt o luna în martie 2022 . Acum nu mai are serviciu ,prestează muncă în folosul comunității în urma unei condamnări cu suspendare pt lovire sau alte violente. Mai poate fi obligat sa plătească din urma? Poate obtine autoritate părintească totala mama copilului?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:42, 5 August 2022
Autoritate exclusiva doar daca tatal pune in pericol grav dezvoltarea copilului (abuzuri fizice si verbale de ex) sau daca este o persoana violenta, consumatoare de droguri, dependenta de alcool, etc.

Obligatia de intretinere subzista raportat la nivelul venitului mimim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Divort yvonna yvonna Buna ziua.Spuneti-mi si mie in ca conditii in urma unui divort copilul ar reveni tatalui in cazul in care acesta nu se ocupa prea mult de el si nu isi da ... (vezi toată discuția)
Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)