avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 informatii. Detin ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 informatii. Detin o firma a carei activitate este inchirierea unui apartament in regim turistic. Pentru aceasta am contract cu Booking.com, turistii inchiriaza prin intermediul platformei lor, platesc acolo cu cardul cand fac rezervarea, iar Booking imi vireaza banii la inceputul fiecarei luni retinundu-si comisionul. Intrebarea este daca eu trebuie sa platesc TVA pentru comisionul pe care si-l retin ei. De asemenea, avand in vedere ca interactiunea mea cu clientii este doar cand le predau cheia si cand o recuperez (Booking ma anunta prin intermediul platformmei lor ca am o rezervare), trebuie sa le dau factura clientilor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dsubti , utilizator 08:26, 9 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns dar tot nu am inteles daca trebuie sa platesc sau nu TVA ptr comisionul pe care il retine Booking. Ma puteti lamuri? Firma nu este platitoare de TVA. Multumesc.
booking nu va factureaza comisionul?
Buna ziua. Da, primim factura ptr comisionul lor. Si ptr acest comision trebuie sa platim TVA? Multumesc

adriandimitriu a scris:

booking nu va factureaza comisionul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament pe booking Luminita.Crisan Luminita.Crisan Buna ziua, Persoana juridica neplatitoare de TVA inchiriaza un apartament pe Booking.com. Ulterior, va primi de la Booking o factura aferenta comisionului ... (vezi toată discuția)
Avans cazare Jokers22 Jokers22 Buna ziua!Am si eu o nelamurire, am sunat la o vila pentru la vara, o perioada de 5 nopti. Doamna respectiva mi a cerut avans pe un iban al firmei, pentru ... (vezi toată discuția)
Ce fac daca nu am primit factura pentru cazare? ana_pascu ana_pascu Buna ziua, In urma cu cateva saptamani am facut o rezervare prin booking.com pentru o cazare in tara. Plata s-a facut direct de pe card, prin booking, catre ... (vezi toată discuția)