avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am o societate comerciala si vreau sa inchiriez un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am o societate comerciala si vreau sa inchiriez un spatiu comercial.

Am o societate comerciala si vreau sa inchiriez un spatiu comercial de la o persoana fizica care are un contract comodat cu proprietarul spatiului .Va rog frumos ,vreau sa stiu daca pot sa fac contract de inchiriere cu alta persoana decat proprietarul spatiului
va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tita71 , utilizator 23:55, 8 August 2022
Buna ziua,

Depinde ce scrie in contractul de comodat pe care il are incheiat persoana fizica cu proprietarul. De obicei, in contractele de comodat/inchiriere se mentioneaza ori ca se interzice subinchirierea, ori ca aceasta trebuie adusa la cunostinta proprietarului.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea
In contractul de comodat scrie ca se poate subinchiria ,dar comodatarul nu stie daca poate plati impozitul pe suma incasata pentru chirie in numele sau prin declaratia unica si ce calitate are in contractul de inchiriere ,(adica daca se poate numi proprietar) Multumim!
Ultima modificare: Marți, 9 August 2022
tita71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sau inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua O pers juridica are in folosinta, cu un contract de comodat, de la o pers fizica, un spatiu comercial. Pers juridica doreste sa dea o parte din ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere spatiu Detail Detail Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pe care ulterior sa-l subinchiriez la 5-6 persoane pentru a vinde accesorii handemade, haine vintage, lucruri ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)