avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Mesajele de pe forum pot fi folosite impotriva ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Mesajele de pe forum pot fi folosite impotriva utilizatorilor?

Buna ziua.
Vreau sa stiu daca orice speta prezentata de catre orice utiilzator, speta in adevaratul sens al cuvantului, indiferent de genul ei poate sa aiba orice fel de legatura cu felul ei de a fi cercetata, instrumentata, solutionata, indiferent daca se afla pe rolul vreunei instante sau urmeaza a intra in atentia oricarei instante din Romania. Acest forum poate fi urmarit de oricine, nu? Tu expui o speta, in care crezi, in care cunosti adevarul iar el va putea fi interpretat de oricine face parte din acest forum, nu? Avocati, procurori, judecatori, etc.
Multumesc.
Astept un raspuns sincer din partea administratorilor si anume in ce fel anumite date prezentate pe acest site pot fi folosite si interpretate de terte persoane impotriva celui care le puplica? In ce mod pot fi ele prezentate spre a nu fi folosite de catre anumite autoritati? Este sigur sa prezinti o speta pe acest forum fara ca datele prezentate in ea sa nu se intoarca impotiva ta?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
ContSters122481, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 02:10, 6 Iunie 2010
Informatiile, datele, parerile si toate cele prezentate pe acest forum pot fi interpretate in fel si chip de oricine are acces. Nu cred ca pot fi folosite de terte persoane si autoritati pentru a fi acuzat sau sa fie in sprijinul unei acuzatii.

In plus, chiar prin Regulamentul de postare , se specifica clar ca "discutiile din Forum nu constituie consultanta juridica", asfel se inlatura raspunderea pentru opiniile celor ce posteaza.... este un drept al fiecaruia de a intreba si raspunde in raport de nevoia de informare si de pregatirea profesionala intr-un domeniu sau altul...
Prezentarea unei spete nu implica incalcarea vreunei norme penale sau extrapenale....., nu vad cum s-ar intoarce impotriva ta prezentarea unei spete...
Dar, ma rog....poate ne si detaliezi ceva.....

Poate administratorii au alta parere....urmeaza sa vedem....
Recunosc ca mi se pare ciudata intrebarea, de vreme ce in internet fiecare poate fi exact cine vrea, cand vrea. De unde sa stie cineva ca X.Y. este chiar persoana cu numele de X.Y. si nu alta? Cum ar putea cineva intr-o calitate oficiala sa intreprinda masuri doar pe aceasta baza?

Apoi, mai exista si capul pe umeri. Persoanele care isi expun public numele pe forum trebuie sa faca o conexiune extrem de simpla: daca eu vad mesajul meu si al altora, in seamna ca si altii le vad si deci toata lumea o sa stie numele meu. E o chestiune de pura responsabilitate, pe care unii si-o asuma, altii nu. E o alegere libera. Dar de aici pana la atentionari ridicole cum ca daca iesi pe strada fara haine o sa te vada toata lumea gol, e care lunga cred eu. Fiecare isi poarta propria grija exact asa cum crede de cuviinta.

Mai mult, regulamentul de postare (pe care vi-l recomand, apropo de titlul nesugestiv pe care l-ati ales) prevede ca trebuie evitata identificarea unor persoane in mesaje. Inclusiv numele propriu, adica, si asta tocmai pentru ca aici se discuta ideea, si nu persoana. Au fost si cazuri cand ni s-a cerut stergerea mesajelor (desi asta nu e o masura deloc ok) sau editarea mesajului prin scoaterea numelui, si de fiecare data s-a rezolvat. Prin urmare, mesajul este doar o problema juridica din sute expuse zilnic si nu inseamna nimic mai mult de atat.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
In cuprinsul art. 166 din Codul de procedura penala - "Perchezitia informatica si accesul intr-un sistem informatic" se explica modul prin care un post pe un forum poate sa constituie dovada de inscris in cercetarea unei fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțarea la cercetarea disciplinară. cum se anunță angajatul că nu va mai avea loc? ex.spirit99 ex.spirit99 Buna ziua ! As vrea sa stiu care este procedura normala si legala prin care un angajator isi anunta salariatul ca cercetarea disciplinara (care trebuia ar ... (vezi toată discuția)
Cont sters faq faq as dori sa aflu ce trebuie facut pentru ca toate postarile facute de mine pe acest site sa nu mai apara la un simplu \\"search\\" pe google. mentionez ca am ... (vezi toată discuția)