avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru sotie Buna seara ! Nu-mi vine a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru sotie Buna seara ! Nu-mi vine a crede ! La intocmirea actelor necesare ...

Buna seara ! Nu-mi vine a crede ! La intocmirea actelor necesare pensiei de urmas ,a unei cumnate , sa solicitat de catre casa de pensii ,pe langa certificatul de deces al sotului si actul de constatare a decesului . Persoana respectiva, a decedat in urma cu 10 ani , stiu ca actul de constatare al decesului ,a fost depus la institutia care a eliberat certificatul de deces ,la momentul respectiv. Nu gasesc logica ,odata ce exista act de deces al sotului . Va rog sa-mi spuneti ,ce ar trebuii facut . Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:14, 11 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
H.G.257/2011
Art.76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
c) pentru pensia de urmaș:
– cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 8);
– actele menționate la lit. a), pentru cazurile în care susținătorul decedat nu avea calitatea de pensionar;
– actele de stare civilă ale urmașilor și ale reprezentantului legal, după caz (original și copie);
– decizia medicală asupra capacității de muncă (original);
– decizia de pensie/talon de plată a pensiilor, pentru cazurile în care susținătorul decedat avea calitatea de pensionar (copie);
– adeverința de studii, în cazul urmașilor copii în vârstă de peste 16 ani (original);
– actul doveditor al cauzei decesului, cu excepția situațiilor în care susținătorul decedat avea calitatea de pensionar (copie);
– copie FIAM, pentru decesul cauzat de accident de muncă;
– copie BP2 și copie certificat medical constatator al decesului, pentru decesul cauzat de boală profesională.
(2) În cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege, vechimea în serviciu, respectiv veniturile realizate lunar, necesare determinării stagiului de cotizare și punctajului lunar, pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2011, pot fi dovedite cu adeverințe eliberate, potrivit legii, în temeiul statelor de plată sau al altor documente doveditoare aflate în păstrarea structurilor militare/deținătoare de fonduri de arhivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ale2012 ale2012 buna ziua.bunicul a decedat si eu as dori sa o trec pe bunica sa ia pensie mai mare pentru ca bunicul avea pensie de 1800 ron pe care bunica are 840?ce acte si ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas vladuta vladuta sotul a decedat fiind pensionar si avand si pensie de handicap de gradul 1,eu neavand nici un venit am dreptul la pensie de urmas?,si daca da ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Fratele meu bolnav grad 1, pensie de urmaș Ni11 Ni11 Tatal meu a decedat recent si era pensionar Am un frate bolnav de grad 1 din nastere, dupa cate am inteles iise cuvine jumate din pensie Cum sa procedez ... (vezi toată discuția)