avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Donatie frauduloasa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Donatie frauduloasa?

Ce se intampla daca se banuieste ca un contract de donatie a fost facut cu scopul de a evita un potential sechestru al bunurilor incrise in acel contract?
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
friend386, utilizator
Cel mai recent răspuns: Voinea Liviu , Avocat 08:03, 11 August 2022
Creditorul poate cere in instanta revocarea donatiei . Trebuie sa dovedeasca ca donatia s-a făcut in dauna creditorilor .
Actiunea pauliana
Articolul 1.562
Noțiune
(1) Dacă dovedește un prejudiciu, creditorul poate cere să fie declarate inopozabile față de el actele juridice încheiate de debitor în frauda drepturilor sale, cum sunt cele prin care debitorul își creează sau își mărește o stare de insolvabilitate.

sau actiunea in anulare reglementată de art. 117 din Legea nr. 85/2014,privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvenței.
Totusi,chiar si cu aceste actiuni la indemana,nu este asa usor cum pare nici pentru creditor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile donatarului in cazul unei actiuni in instanta a unui tert impotriva donatorului Andrei2357 Andrei2357 As avea o intrebare: o persoana care detine o cota-parte dintr-un imobil are un credit in banca (fara ipoteca) si nu si-l plateste la timp, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)
Act de donatie marina14 marina14 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea actiunii pauliene Gaby811 Gaby811 Buna seara, La momentul anului 2007 activul patrimoniului lui X consta dintr-un imobil in valoare de 200 lei, iar pasivul din 2 credite, unul in valoare de ... (vezi toată discuția)