avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in Romania.Certificat ...

pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in Romania.Certificat casatorie transcris la primaria de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 20:20, 13 August 2022
Daca este vorba despre un divort cu minori, hotararea trebuie recunoscuta de autoritatile romane printr un proces in instanta denumit exequator. E necesata sentinta tradusa si apostilata, cu mentiunea ramanerii definitive.

Daca sentinta de divort vizeaza strict desfacerea casatoriei, atunci ea poate fi inregistrata direct la starea civila.

Bună ziua,

Trebuie să vă adresați primăriei de la ultimul dumneavoastră domiciliu în România. Veți avea nevoie de sentința de divorț, actele dumneavoastră, precum și un certificat eliberat de instanța spaniolă, certificat emis în conformitate cu art. 39 din REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003.
Îmi cer scuze, este vorba despre Regulamentul (UE) 2019/1111 al Consiliului din 25 iunie 2019 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești și privind răpirea internațională de copii - v. Art. 30

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in italia. ... Simy1984 Simy1984 Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in Italia. Baiatul este nascut aici. Vreau sa ii fac pasaportul, si de la ambasada mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez !? myboy myboy Situatia mea este in felul urmator : sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean strain, casatoria a fost oficiata in Olanda, certificatul nu este cunoscut si ... (vezi toată discuția)