avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, unde sa ma adresez, daca administratia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, unde sa ma adresez, daca administratia blocului din ...

Buna ziua, unde sa ma adresez, daca administratia blocului din Bucuresti unde am un apartament nelocuit de ani de zile, ma pune la diverse plati care nu sunt legale conform legii 196/2018 si HG 1588/2007. Cand am contestatie si am cerut procesul verbal de la adunarea generala a asociatiei nu am primit nici un raspuns.
Multumesc frumos ptr eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:23, 17 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, trebuie sa precizati concret despre ce cheltuieli este vorba.
acest răspuns util
Este vorba de cheltuieli pe Energie electrică ptr Lift,scara blocului si cheltuieli ptr salubrizare ( gunoiul)
Multumesc
acest răspuns util
Pentru cheltuielile legate de energia electrica din lift da, aveti dreptate, acea cheltuiala se imparte pe numar de persoane si sunt 0 persoane declarate, pentru cele legate de salubrizare, nu stiu exact, fiecare primarie de sector are niste reguli (exista un regulament de salubrizare), poate nu ati completat declaratia anuala si nu ati dus dovada stampilata de asociatie ca acolo nu locuiesc persoane. Cautati pe site-ul primariei acel regulament, dat prin HCL.

Puteti contesta in instanta acele sume, de regula puteati cere conform procedurii de la art. 28 din legea 196/2018, in 10 zile de la afisare, explicatii de la presedinte pentru lista lunara respectiva.
HG 1588.2007 e abrogata.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2022
latka, utilizator
Am cerut in scris, am făcut contestație dar nu am primit nici un răspuns.

latka a scris:

Pentru cheltuielile legate de energia electrica din lift da, aveti dreptate, acea cheltuiala se imparte pe numar de persoane si sunt 0 persoane declarate, pentru cele legate de salubrizare, nu stiu exact, fiecare primarie de sector are niste reguli (exista un regulament de salubrizare), poate nu ati completat declaratia anuala si nu ati dus dovada stampilata de asociatie ca acolo nu locuiesc persoane. Cautati pe site-ul primariei acel regulament, dat prin HCL.

Puteti contesta in instanta acele sume, de regula puteati cere conform procedurii de la art. 28 din legea 196/2018, in 10 zile de la afisare, explicatii de la presedinte pentru lista lunara respectiva.
HG 1588.2007 e abrogata.
[ link extern ]

Dacă ați respectat cerințele art. 28 și puteți dovedi, atunci adresați-vă instanței. Până la o hotărâre judecătorească favorabilă sunteți obligată să plătiți.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile ce reies și folosirea spațiilor comune (apa, ... Tzuska Tzuska Cheltuielile ce reies și folosirea spațiilor comune ( apa, energie , lift, gunoi, întreținere spațiu verde, etc ) pot fi împărțite pe număr de ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul mentenanta lift sniperm sniperm Modul de calcul mentenanta lift Buna ziua, Cu toate ca intrebari au mai fost puse,, legata de plata mentenantei liftului. Intre timp, a aparut ... (vezi toată discuția)
Detin un apartament la bloc si de mai bine de 5 ani ... Petrutt Petrutt Buna ziua, detin un apartament la bloc si de mai bine de 5 anii nimeni nu sta acolo, astazi am fost la administratie sa intreb de ce tot platesc anumite ... (vezi toată discuția)