avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as dori sa ma ajutati, va rog, tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as dori sa ma ajutati, va rog, tatal meu a decedat ...

Buna ziua, as dori sa ma ajutati, va rog, tatal meu a decedat de curand, casa si pamantul erau pe numele bunicii, eu as vrea sa fac o succesiune sau cum s-o numi, ca sa trecem casa si pamantul pe numele nostru, eu si inca o sora. Din partea tatei mai traieste o sora dar aceasta a primit, pamant, loc de casa, inainte de colectivizare, nu ar avea nici o treaba, sper.. Ceilalti frati sunt decedati, exista insa verisori. Intrebarea mea este, daca pot face eu acest lucru, ce presupune, in sensul, trebuie chemati toti verisorii, cum se procedeaza, si ce costuri ar fi pt mine?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un notar cu actele ,certificat deces acte bunuri,titluri proprietate si o sa va lămurească notarul..Costurile le aflati tot de la notar in functie de valoarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte am nevoie? valylie valylie Buna ziua. Mama mea are in grija casa si pamantul de la bunici(parintii ei) dar nu are acte pe ele,dar plateste impozit si toate cele la primarie. Mama e ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala monica_ka monica_ka Pe un pamant aflat pe numele tatei s-a construit o casa in 1995, casa construita pe numele mamei. Mentionez ca tatal e decedat si suntem 7 frati - frati care ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)