avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca se poate in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema.

Sunt pensionar din anul 2016 conform deciziei de pensionare nr. 350461 din data de 31.08.2017 a Casei teritoriale de pensii 291 Prahova.
Acum am descarcat de pe site-ul CNPP Informatiile din Carnetul de munca pentru perioada 27.07.1972-01.04.2001 si am constatat faptul ca nu s-a trecut grupa a II-a de munca pentru o perioada de cca 15 ani.
Mentionez ca pentru aceasta perioada este trecuta grupa a II-a de munca pe Carnetul de munca, precum si faptul ca am adeverinte de la angajatori din care reiese grupa a II-a de munca, adeverinte care au fost atasate la dosarul de pesie din anul 1996.

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in continuare, precum si daca mai pot recupera banii care mi se cuveneau pentru aceasta perioada.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:17, 19 August 2022
Decizia de pensie trebuia contestata in termen de 30 de zile de la data primirii de catre dvs., daca nu s-au luat in calcul anumite perioade de timp lucrat in grupa de munca.
Daca doar pe site-ul CJP nu apar perioadele lucrate in grupa de munca, nu inseamna ca acestea nu au fost luate in calcul.
Puteti cere buletinul de calcul al pensiei dvs. pentru a verifica calculul. Nu vad ce motiv puteti invoca, in prezent, pentru ca sa primiti obligatoriu acest buletin la 5 ani dupa emiterea deciziei de pensionare. Puteti avea noroc sa-l primiti. In aceasta perioada de timp se recalculeaza pensiile si oricum este bine sa trimiti o notificare prin posta cu confirmare de primire pentru atentionare.
Pentru o reclaculare a pensiei este nevoie de documente (adeverinte noi de la firma pentru perioadele in litigiu) plus documentul prin care ati fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca.
Drepturile le puteti obtine de la data depunerii de noi documente pentru recalculare pensie sau pe o perioada de 3 ani in urma daca obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Pana la 30 de zile de la primirea deciziei de pensionare nu aveam acces la Informatiile din Carnetul de munca, formular completat de CJP. Acest formular l-am primit acum cand se poate descarca online.
Nu exista nicio posibilitate de a verifica eventualele greseli sau omiteri ale functionarilor CJP, deci nu sunt greseli.

Oricum, multumesc frumos.
Trebuia sa verificati la daca cand ati primit decizia de pensionare ... si la data emiterii exista posibilitatea sa verificati prin buletinul de calcul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie micsorata vasile12 vasile12 In luna martie 2015 m-am transferat in alt oras si am cerut transferul pensiei. In luna septembrie am primit o noua decizie de pensie prin care mi-a scazut ... (vezi toată discuția)
Decizie contestare calcul pensie LoAlice LoAlice Buna ziua As dori sa fac o contestatie a unei decizii de pensie, care se pare ca nu a fost calculata corespunzator. Pot sa le solicit celor de la CJP sa ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca tlefter tlefter Buna ziua, In urma unei actiuni in instanta avand drept scop incadrarea in grupa 2 (Doi) de munca [b] \" conditii deosebite\"[/b] instanta de judecata a ... (vezi toată discuția)