avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie deportati Bulgaria
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie deportati Bulgaria

Buna ziua.Bunicii mei au fost deportati din Bulgaria,in prezent sunt decedati.Tatal meu a depus dosar pentru pensie iar Casa de pensii a trimis o instiintare pentru un proces.Nu inteleg de ce,mai ales ca alte persoane in conditii identice beneficiaza de aceasta pensie de luni bune.Prezentandu-se la proces a fost anuntat ca acesta are loc la Bucuresti,la Inalta Curte de Casatie si ca trebuia sa trimita o instiintare daca nu poate participa.Ma intreb de ce atatea tergiversari si ce se poate face in aceste conditii,mai ales ca tatal meu nu se va putea prezenta la Bucuresti.Astept un raspuns.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
ynanicorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynanicorescu , utilizator 22:21, 19 Ianuarie 2010
Nu exista pensii pentru deportati, exista indemnizatia prevazuta de Legea nr. 189/2000. Tatal dvs. a solicitat, probabil, acordarea drepturilor prevazute de Legea nr. 189/2000 iar Comisia pentru aplicarea acestui act normativ din cadrul casei teritoriale de pensii a emis o hotarare de respingere. Ati contestat acest act la Curtea de Apel si, in prezent, cauza se afla in recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Tatal dvs. poate solicita judecarea cauzei si in lipsa, conform art. 242, alin. (2) Cod procedura.

:offtopic: Am rugamintea sa va editati mesajul in sensul stergerii denumirii casei de pensii, contravine pct. 2.11 din Regulamentul de postare.
Va multumesc!

Gabriela Pintea
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea pensiei partial anticipata lenache lenache Buna ziua! Am si eu o mare problama si rog sa ma ajute cineva! Mama mea a btinut pensia de urmas dupa decesul tatalui meu dar decizia a venit in februarie ... (vezi toată discuția)
Indrumare juridica florentina2 florentina2 Sunt pensionata cu grad de invaliditate . In adeverinta privind contributia de asigurari sociale se specifica conditiile de munca grupa a II a conform ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa i urmas rubianacirstea rubianacirstea Buna ziua, Va scriu in numele mamei mele, pensionar benefiaciar al unei pensii de urmas. Tatal meu a fost incadrat in munca la grupa I timp de 34 ani si 6 ... (vezi toată discuția)