avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota ...

Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota fiecarei parți( mama si ceilalti frati ) . Acesta ameninta ca ma va da in judecata si o sa fiu obligat sa-i cedez cota mea parte, deoarece el detine partea cea mai mare. Este posibil sa ma oblige sa-i cedez partea contrar vointei mele ??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:24, 25 August 2022
Buna ziua, daca imobilul nu este comun partajabil in natura, fie va trebui sa i-l dati celuilalt mostenitor si sa va despagubeasca pentru cei 10%, fie puteti cere dvs. preluarea lui cu obligatia de a-i plati celuilalt o sulta de 90% din valoarea imobilului, instanta va decide.
Nu neapărat.
Dar nici dvs nu îl puteți obliga sa rămână coproprietar în indiviziune cu dvs.
Dacă imobilul nu este partajabil fizic, este posibil ca instanta sa ii atribuie fratelui întregul imobil si sa stabilească obligația de a va achita dvs o sulta, în funcție de evaluarea bunului.
Ideea e ca în final, va alegeți cu ceva. Cu o porțiune din bun (dacă este posibil) sau cu bani.
Dar mama poate ceda partea ei unuia dintre frati, adica cei 50 % partea ei si cota parte din partea tatalui?, iar ceilalti 3 frati sa nu primească nimic din partea ei
Da.
În urma dezbaterii succesiunii, fiecare moștenitor va fi proprietar exclusiv pe cota sa și poate dispune de ea cum doreste, fără acordul celorlalți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)