Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament inchiriat, intr-un bloc care a efectuat recent niste reparatii ale spatiului comun (gardul parcarii). Este, in calitate de chirias, obligatia mea de a plati cota parte pentru aceste reparatii? Mentionez ca reparatiile nu au survenit din vina mea. Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns, insa imi este putin neclara explicatia. La punctul (2) este mentionat ca reparatiile locative sunt in sarcina locatarului (acestea incluzand reparatiile amintite de mine), dar mai apoi concluzionati ca aceste cheltuieli sunt suportate de catre proprietar. Puteti va rog sa imi clarificati acest aspect? Este cumva vorba de locator la punctul (2)?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Obligatia achitarii costurilor de reparatii la partic omune in timpul derularii contractului d elocatiune se pot realiza fie in temeiul disp cod civil fie a clauzelor reciproc asumate in raportul juridic incheiat intre locator si locatar
De regula fondurile de rulment si de reparatii,reparatiile la parti comune condominiu intra in responsabilitatea locatorului
Va multumesc. Contractul nu face vreo referire clara la reparatiile partilor comune. Este specificat la obligatiile proprietarului 'sa execute toate lucrarile de reparare sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii.daca nu sunt din vina chiriasilor', iar la obligatiile chiriasului 'sa achite in termen legal platile curente aferente: electricitate, gaze, gunoi, apa, cablu, cheltuieli adminstrative', fara a specifica insa amploarea/natura acestora.