avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Important! Buna ziua, am o problema cu furnizorul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Important! Buna ziua, am o problema cu furnizorul de apa. După un ...

Buna ziua, am o problema cu furnizorul de apa veolia. După un proces de partaj ce a durat mai bine de 10 ani, instanța a decis ca proprietatea să îmi fie atribuită mie. Hotărârea inițială a fost dată in 2015, fostul soț a facut apel si apoi recurs fără să aiba câștig de cauză. Procesul întreg s-a terminat in ianuarie 2021, am primit cheile în iulie 2021 și în tot acest timp nu am locuit la adresa respectivă. Am fost la veolia sa fac cerere de bransare la apa săptămâna aceasta deoarece casa a fost nelocuită in ultimii cel puțin 6 ani, țevile de apă și căldură erau ruginite si smulse din pereți (practic a plecat din casă cu chiuveta in brațe), le-am prezentat toate actele necesare, au întrebat dacă există canalizare și dacă a fost apă trasă pe proprietate si au cerut o fotografie cu indexul ca să vadă dacă se potrivește cu ce au ei in sistem. Surpriza. Când am menționat faptul că a existat anterior un contract la adresa respectivă dar pe numele altcuiva au spus că nu se potrivește indexul cu ce au ei in calculator, ca la ultima citire din 2016 erau 1800 și acum conform fotografiei făcute de mine sunt 2044mc deci eu trebuie sa plătesc diferența de 200mc care înseamnă că le datorez aproape 900 Ron. Am fost trimisă în birou la contracte unde stimatul funcționar a susținut ca el nu are de unde sa stie dacă eu am locuit acolo sau nu si ca eu trebuia să vin sa compar indexul cum am intrat pe poarta. Habar n-am avut ca nu au reziliat contractul anterior pe care titularul era fostul soț și acum vor sa plătesc eu la semnarea noului contract ce nu au putut scoate de la el. Spuneți-mi va rog frumos daca exista vreo bază legală pentru așa ceva având în vedere faptul că numele meu nu figurează pe vechiul contract .
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:17, 30 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Nici eu nu eram trecuta pe vechiul contract cand am cumparat o casa.Totusi,la schimbarea contractului si inlocuirea apometrului,am platit restanta vechiului proprietar.Veti plati si dvs.,altfel nu o sa beneficiati de un nou contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nesimtire si aroganta tipica celor care detin monopolul pe un serviciu de utilitati! 200 de mc de apa nu s-au consumat intr-o luna. Au stat linistiti, nu si-au batut capul, stiau ca intr-o zi va veni cineva pe care-l vor jupui de bani. Consultati un avocat!
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frustrat de factura la intretinere blueauth blueauth Va salut, M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva ... (vezi toată discuția)
Inlocuire contor apa (pe condominiu) cu contract individual OctavianAl OctavianAl Buna ziua! Am si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva! Locuiesc pe o strada privata, cu utilitatile comune sub strada. Fiecare casa are contract (si ... (vezi toată discuția)
Consum maxim de apa chiar daca nu locuiesc in casa :) danmarian50 danmarian50 Buna ziua,am o problema suspect de ciudata, am o casa in care nu locuiesc dar sunt bransat la toate utilitatile, saptamana trecuta mi-a venit factura la apa ... (vezi toată discuția)