avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul legal al unei persoane juridice , ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ...

Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ce are in proprietate pe firma bine-nțeles câteva apartamente intr un bloc , poate fi ales Ca președinte de bloc ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:29, 28 August 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
Conform disp L nr 196/2018 pot fi alese in functii de reprezentare ale asociatiei de proprietari numai persoanele care detin cumulativ calitatea de proprietar si de membru proprietar in imobil
Daca proprietarul bunului imobil este persoana juridica aceasta nu beneficiaza de facilitatea de a incheia acord de asociere cu asociatia de proprietari
Daca acea persoana juridica este membru al asociatiei, bineinteles ca poate fi ales presedinte orice persoana fizica pe care persoana juridica o desemneaza ca reprezentant. Legea 196/2018 nu interzice acest lucru.

Dragutu a scris:

Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ce are in proprietate pe firma bine-nțeles câteva apartamente intr un bloc , poate fi ales Ca președinte de bloc ?

Ce înseamnă Disp L? Ca nu găsesc
Ce înseamnă Disp L

Inseamna dispozitiile legii nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si care sunt acele Disp. L care arata ca o persoana juridica, membru al asociatiei de proprietari, nu poate fi presedinte de asociatie, prin reprezentant legal ? :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in adunarea generala gera905 gera905 Buna ziua. 1) In recenta foaie colectica de Carte funciara a blocului nostru pe care este constituita asociatia de proprietari, am constatat ca trei ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari oxicocos45 oxicocos45 Sotia proprietara - apartament dobandit inaintea casatoriei - sotul poate fi numit presedinte al asociatiei de proprietari sau in comitetul executiv? Fiul ... (vezi toată discuția)