avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. ...

Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. Ea a decedat acum 5 ani, iar tata acum 3 ani. Cat a fost in viata tata nu a facut succesiune dupa ea. Acum copiii ei vor sa faca taxa de succesiune dupa mama lorsi au nevoie si de mine. Ce am eu de facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:56, 29 August 2022
Partea tatalui imi revine mie deoarece el a decedat . Sper ca, am inteles bine. Eu vreau sa renunt la ea. Se poate?
Se poate, dar asta nu rezolva problema cu nimic.
1. Renuntarea la o succesiune este totala. Deci renuntati nu doar la cota tatalui de la sotie, ci la absolut toata bunurile pe care le-a avut tatal dvs.
2. Daca sunteti singurul fiu si renuntati, la succesiune vor veni rudele tatalui de grad urmator (copiii dvs, daca aveti), apoi fratii/surorile tatalui, nepotii de la frati/surori etc, pana la gradul 4 inclusiv.
Deci renuntarea dvs, nu ii transforma pe mostenitorii sotiei in proprietari exclusivi.

Acceptati succesiunea tatalui, dezbateti mostenirea, dupa care puteti sa le vindeti/donati cota dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)