In cazul in care o persoana este in Concediu Crestere Copil, iar in perioada de 2 ani in care primeste indemnizatia de la stat primeste dividente, exista riscul de a pierde indemnizatioa din acest motiv?
Odata cu modificarile codului fiscal incepand din 2023, daca o persoana care este singurul angajat la un srl are contractul suspendat, pentru ca este in CCC, acel srl poate functiona cu impozit pe venit de 1%, sau trebuie sa angajeze o alta persoana pentru a nu trece la 16% din profit?
1. Nu.
2. Societatea nu mai poate fi incadrata ca IMM daca nu are niciun angajat. Daca are 1 angajat, contractul poate fi suspendat doar 30 zile. Astfel, daca singurul angajat intra in CCC, societatea iese de sub regimul IMM-urilor.
Multumesc pentru raspuns, revin cu o intrebare in legatura cu Dividendele, acestea nu vor afecta primirea indemnizatiei, indiferent daca sunt din RO sau alta tara?
Crestere copil
evelina_lav25
Buna ziua.Pe 12 iunie trebuie sa intru in crestere copil..pana la aceea data sunt in postnatal(126 zile) si am o nelamurire.Eu am un srl si sunt unic asociat ... (vezi toată discuția)