avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce cosencinte pot trage - alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce cosencinte pot trage - alcool la volan

am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu etilotestul si mi-a iesit 1,10mg alcool pur in arerul expirat si am fost condus la iml si am refuzat probele de sange nu am condus decat 200 de metri cine imi poate da niste explicati la ce ma pot astepta va multumesc#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:39, 10 Februarie 2010

Dl.consilier are dreptate cu privire la lipsa concurusului de infractiuni si imi fac "mea culpa"

Totusi,raportat la aceasta situatie:

Practica politiei bucurestene,nu considera ca refuz de recoltare a alcoolemiei faptul ca ati refuzat recoltarea probelor la IML,avand in vedere ca totusi v-ati supus initial probei cu etilotestul
Astfel,vi se va intocmi doar dosar penal pentru conducere a unui automobil sub influenta bauturilor alcoolice,astfel cum este prev.de art.79 al.1 din OUG nr.195/2002,luandu-se considerare alcoolemia stabilita cu etilotestul
cred ca va cam inselati.
Nu considera infractiune cand etilotestul arata sub 0,4 si este improbabil ca la probele de sange sa iasa peste 0,8
In caz contrar (peste 0,4 in aerul expirat) te CONDUC OBLIGATORIU LA RECOLTARE de probe biologice (sange/urina)
Altfel nici NU AR PUTEA SA FACA PROBA conducerii unui autoturism cu o IMBIBATIE IN SANGE peste 0,8 :confused:
Si oricum, practica politistilor are o importanta prea mica in cazul de fata pt ca totul (pana la un anumit stadiul procesual) tine de procuror.

Parerea mea este ca nu veti cu o achitare ci cu o pedeapsa cu suspendare. Dar, daca vreti sa incercati, consultati un avocat. Si UN psiholog. psihologul dvs care stie ca aveti fobie la ace etc etc
scuzati-ma art.corect este 87 alin 1 din OUG 195/02 rep
@dorians
Persoana in cauza a dat proba cu etilotestul si a refuzat recoltarea probelor biologice.
Este vorba despre practica politistilor,impartasita si de majoritatea procurorilor bucuresteni,fiind destule trimiteri in judecata pe rationamentul expus
sa va spun de ce imi pare o copilarie
- infractiunea exista in momentul in care se determina concentratia de alcool in sange (atentie, nu in aerul expirat)
- potrivit legislatiei noastre alcoolemia se stabileste NUMAI prin analiza probelor biologice (sange/urina cu toate ca alcoolul e si in saliva sau transpiratie) Acesta este si motivulul pentru care esti OBLIGAT sa te supui recoltarii, in caz contrar risti 2-7 ani si asta in contextul in care daca esti prin baut pedeapsa e de 1-5 ani)
- nu ai cum sa faci un rechizitoriu pt alcool la volan fara analiza probelor biologice ci doar pt refuz de recoltare
- este obligatorie prin oug 195/02 (nu mai tin minte art) recoltarea de probe biologice la peste 0,4 in aerul expirat

PS
Ma rog, eu pana acum nu am intalnit (si nici nu am auyit) de un caz similar celui expus de dvs.
Nu spun ca e imposibil... insa mi s-ar parea muuuuuuuult prea deplasat ca un procuror sa dea o trimitere in judecata fara proba. Si nu stiu daca judecatorul, la primul termen, nu l-ar pocni cu dosaru` mai sus de nas :D

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)