avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna! Am imprumutat un prieten cu peste 10 mii Eur (am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna! Am imprumutat un prieten cu peste 10 mii Eur (am luat imprumut ...

Buna! Am imprumutat un prieten cu peste 10 mii Eur (am luat imprumut bancar pt el) insa de aprox. 9 ani nu mi-a achitat datoria in valoare de 10 mii Eur. Este stabilit in Canada dar avem conversatii in care recunoaste datoria si promite ca va plati. De asemenea, la momentul imprumutului am incheiat un contract de imprumut (nu la notar). Cum as putea remedia situatia?
Cel mai recent răspuns: MMon , utilizator 22:09, 10 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie studiate documentele pe care le detineti. In primul rand trebuie vazut contractul pentru a vedea daca va mai incadrati in termenul de prescriptie de 3 ani de a cere platat imprumutului. Conversatiile in functie de continutul lor pot avea sau nu caracter interuptiv al termenului de prescriptie. In orice caz, ar trebui sa incepeti demersurile repede si sa vedeti daca se mai poate face ceva intrucat si asa ati lasat foarte mult timp sa treaca si este posibil din aceasta cauza sa intampinari bariere legale in a va recupra imprumutul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, dreptul dvs de a mai solicita restituirea împrumutului se stinge în termen de 3 ani de la data la care era stabilita restituirea acestuia.
Trebuie văzut dacă termenul de prescriere a fost întrerupt sau prelungit.
Contactați un avocat și stabiliți împreună cu acesta, în urma actelor studiate, dacă mai aveți vreo șansă de castig la acest moment.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai pe scurt consultație la avocat și acțiune în instanta urgent...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere datorii biapop biapop Intre sotul meu si sora acestuia(cetatean italian) exista un act notarial prin care ea se obliga sa ne restituie o datorie de 4000 euro pana la data de ... (vezi toată discuția)
Prescriere Juganaru Speranta Juganaru Speranta În 2010 am făcut un card de cumpărături la o banca îmi achitam lunar sumele datorate cind mă trezesc ca ei nu mai scădeau bani depuși dar apăreau sume ... (vezi toată discuția)
Oficializarea unei pedepse prescrise madalina20142014 madalina20142014 Buna ziua, Fratele meu a primit in 2002 o condamnare de doi ani pentru furt. Dar si-a intemeiat familie in Canada si nu e prea interesat sa revina in ... (vezi toată discuția)