avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Sunt in cautarea unei solutii de rezolvare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Sunt in cautarea unei solutii de rezolvare a unei ...

Buna ziua! Sunt in cautarea unei solutii de rezolvare a unei situatii privind drepturile asupra unui loc de veci situat intr-un cimitir parohial din municipiul Galati. Sora mea a intrat recent, dupa decesul soacrei sale, in posesia unor acte referitoare la doua locuri de veci in care sunt deja inhumate trei persoane respectiv sotul ei, socrul ei si tatal socrului ei. Aceste locuri au fost ingrijite de sora mea pana acum fara sa detina nici un document pe numele sau. Documentele pe care le-a recuperat dupa decesul soacrei sunt: o chitanta din anul 1991 de 1000 de lei pe care scrie clar ca reprezinta "doua locuri de 3 mp pe veci" si alte cateva chitante de taxe anuale, toate acestea fiind pe numele socrului sau. Constatand ca sunt restante la plata taxelor anuale si intentionand sa faca demersuri pentru trecerea locurilor de veci pe numele fiicei sale, a avut surpriza neplacuta sa i se comunice verbal ca de fapt chiar daca pe chitanta initiala sunt trecute doua locuri, in realitate valoarea este a unui singur loc si trebuie sa mai plateasca acum suma de 3000 lei aferenta celui de-al doilea loc. Incercand sa afle in ce baza i se cere acum, dupa 31 de ani de la data atribuirii, suma de 3000 lei pentru cel de-al doilea loc, i-a fost aratat un tabel in excel, fara data, fara semnaturi, fara nici un insemn care sa-i confere un statut de document emis de o autoritate.
In conditiile in care, parohia respectiva nu a intocmit contracte de concesiune si nu a facut nici un demers in acesti 31 de ani prin care sa corecteze asa-zisa eroare de calcul a valorii celor doua locuri, care sunt demersurile care pot fi facute pentru clarificarea acestei situatii? Exista termene de prescriptie care pot fi legal invocate cu privire la suma de 3000 lei? Subliniez ca cimitirul este parohial si nu se afla in administrarea primariei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala cripte pe locuri de veci concesionate gdima gdima Buna ziua, Avem nevoie sa ne sprijiniti in urmatoarea situatie: In 21 august 2014 am constatat ca parohia cimitirului X a construit patru cripte pe cele ... (vezi toată discuția)