avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe terenuri agricole vândute.e. Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe terenuri agricole vândute.e. Bună ziua! Va rog să ...

Impozit pe terenuri agricole vândute.e.

Bună ziua!
Va rog să mă îndrumați în următoarea situatie cu care mă confrunt.
Soțul meu (decedat din anul 2013) a moștenit imediat după revoluție două terenuri agricole de la mama lui. În anul 2000 unul dintre ele a fost vândut cu act de vânzare cumpărare iar cel de-al doilea a fost vândut anul 2004 cu antecontract de vanzare-cumparare și imputernicita o persoană să se ocupe de restul formalităților.
În luna martie 2022 am găsit la cutia poștală o înștiințare de la Taxe și impozite cum că ar fi dator cu aproape 10000 lei reprezentând impozite și penalitati. Mentionez că din anul 2000 și până în prezent nu s-a primit niciodată vreo înștiințare în acest sens.Consider că din moment ce aceste terenuri au alți proprietari (de peste 20 de ani) nu mai era obligația soțului să plătească impozite.
Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:41, 4 Septembrie 2022
Antecontractul nu e act de proprietate, ci doar o promisiune de vânzare.
Trebuia încheiat contractul de vânzare.
Iar cel din anul 2000...ați dus la Primarie o copie după contractul de vânzare? Cumpărătorul a declarat schimbarea proprietății?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare teren arabil Korado Korado Am mostenit un teren dar nu am facut decat succesiunea.Nu am facut cadastrul si indiviziune.Legea vanzarii de terenuri agricole se schimba la 1 ianuarie.Am un ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare pe baza de promisiune de vânzare cumpărare. Corsar007 Corsar007 Bună ziua! Am încheiat de curând un contract de arendare pentru terenuri agricole cu o firmă. Aceasta are ca acte promisiuni de vânzare cumpărare, iar ... (vezi toată discuția)