avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am primit o condamnare de un an ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea ...

Bună ziua.
Am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 1 C.p. În temeiul art. 91 și 92 C.p. se dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe. Potrivit art. 93 alin. 3 din C.p. pe parcursul termenului de supraveghere trebuie să presteze munca în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile. Vă rog să-mi spuneți, după termenul de 10 zile pentru apel, dacă sentința rămâne definitivă prin neapelare, pot să mă duc la serviciul Permise să-mi ridic permisul sau numai după un an de zile? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:12, 5 Septembrie 2022
Buna ziua
Permisul este anulat.

OUG 195/2002:
Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;

Articolul 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătorești de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) și la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
b) a trecut un an de la data grațierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost condamnat cu suspendare, dar pe sentință nu scrie nimic în legătură cu permisul. cum pot să aflu dacă este sau nu anulat? CostiMiguf CostiMiguf Buna ziua , in baza art. 337 cod penal cu aplicarea art.369 alin. 10 cod procedura penala . Am fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan petreadriana95@yahoo.com petreadriana95@yahoo.com Ce se intampla daca tatăl meu a fost prins conducând autovehiculul cu o alcoolemie de 0,68 mg/l. Care sunt urmările ținând cont ca nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat si am fugit nelumolt nelumolt am fost prins cu permisul suspendat , am fugit pe jos si am fost prins , ce consecinte o sa fie , pe kt timp o sa fie anulat permisul ... ? (vezi toată discuția)