avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara.Mama a moștenit (cu mult timp în urma) o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara.Mama a moștenit (cu mult timp în urma) o garsonieră ...

Buna seara.Mama a moștenit(cu mult timp în urma) o garsonieră din partea părinților ei.Dar tata a murit acum 3 ani.Impreuna au avut o căsnicie de peste 30 de ani.Mama poate vinde casa fără semnătura mea?Adică ea vrea sa o vândă baiatului meu de 22 de ani.Eu am vreun drept acolo?Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:26, 7 Septembrie 2022
Garsoniera e bunul propriu al mamei , asa ca e irelevat cat a fost casatorita cu tatal.
Fiind bun propriu la care dvs nu ati contribuit ca sa aveti vreun drept, poate face ce vrea cu ea inclusiv sa o vanda cui doreste.
Daca mama decedeaza si o mai are in patrimoniu la data decesului, garsoniera o mosteniti dvs si alti frati daca e cazul. Daca nu o mai are, nu aveti ce mosteni.
Multumesc pentru răspunsul prompt.Si as mai avea o mica intrebare.Dar daca baiatul meu are un credit la banca de zece mii de euro pe care nu îl plătește,iar mama ii face contract de vanzare-cumparare cu clauza viagera?Poate banca sa pună casa in vanzare cat traieste mana?
poate, dar dreptul mamei va fi respectat. Ce poate vinde banca prin executare silita, e nuda proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera pe care vreau sa o trec pe numele ... InaNN InaNN Buna ziua, Am o garsoniera pe care vreau sa o trec pe numele mamei mele, sa nu ramana pe drumuri in cazul mortii mele (mostenitori ar fi fiul meu minor si ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)