avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari. Buna seara, as avea o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari. Buna seara, as avea o rugaminte, daca ...

Asociatii de proprietari. Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Trebuie sa izolam acoperisul la blocul in care locuiesc deoarece la un proprietar de la ultimul etaj ii ploua in apartament. Dorim sa facem acest lucru din fondul de reparatii existent la asociatia de proprietari. Pentru aceasta ar trebui sa facem tabel nominal cu acordul proprietarilor, iar intrerbarea ar fi: trebuie acordul majoritatii simple sau doua treimi, si unde se prevede aceasta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:12, 7 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie nici un acord, e o obligatie legala, prevazuta de art. 85 din legea 196/2018.

Articolul 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service, reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de construcții și instalații aflate în/și pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcției și în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuție și coloanele instalațiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; echipamente de echilibrare hidraulică a instalațiilor; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura de rezistență; fațadele; acoperișul și altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociației: salarii sau remunerații pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, îngrijitor, personalul care asigură curățenia etc.; indemnizații acordate membrilor asociației de proprietari ori persoanelor alese: președintele, membrii comitetului executiv și cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polițe de asigurări; cheltuieli cu produse și accesorii pentru curățenie, alte servicii administrative către proprietatea comună.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acoperisul blocului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei administrare si asigurare stare tehnica intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari,conform disp L nr 196/2018 art 85
Pentru a nu exista dispute, ideal este ca hotararea executarii hidroizolatiei partii comune sa fie adoptata in cadrul adunarii generale a membrilor proprietari,hotarare in care sa se prevada sursa de finantare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc Corina Muresan Corina Muresan Doresc sa stiu ce prevede legea in cazul in care terasa blocului este degradata si la etajul 4 ploua in casa. Sunt obligati toti vecinii sa participe la ... (vezi toată discuția)
Împărțirea cheltuielilor intre locatari Iulia.Ducq Iulia.Ducq La un bloc proprietate privată, cu 4 nivele, pe fiecare nivel cu 3 apartamente cum se împart cheltuielile pt repararea acoperişului (nu este prevăzut cu ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu articolul in care scrie ca reparatiile ... Elena Dragulin Elena Dragulin va rog sa ma ajutati cu articolul in care scrie ca reparatiile la tevile de apa rece si calda intra in obligatia tuturor proprietarilor, fiind considerate ... (vezi toată discuția)