avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INTREBARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INTREBARE

Intrebarea mea este: am un proces.nemultumita ,partea adversa declera recurs la Curtea de apel.Dupa 2 sedinte Curtea caseaza hot.tribunalului si trimite procesul spre rejudecare +fond la tribunal.IREVOCABILA Dupa 2 ani de rejudecare de reexpertizari ,Tribunalul schimba in parte Hot veche-schimband cotele procentuale ale partilor(e tocmai ce a cerut partea adversa)Se fac loturi noi e de acord cu lotul cum e alcatuit ,cere clementa instantei pt un timp mai lung de achitarea sultei.I se aproba o luna .TOTUSI, din nou ,declara recurs la cutrea de apel si cere DIN NOU casarea hotararii tribunalului,HOT CU CARE A FOST DE ACORD .
INTREBARE:CAT TIMP VA MAI DURA ACEST PROCES? Acest du-te ,vino dela Curtea de Apel la Tribunal si invers?aceasta tergiversare tine de 6 ani.,FARA O MOTIVARE serioasa,documentata cu acte, ci numai cu vorbe. Dosarul confirma cele spuse de mine. Ce sanse are sa i se mai aprobe acest recurs care nici nu e motivat (motive nedetaliate , ca doar cere" casarea'')ci doar cere casarea si trimiterea spre rejudecare.































'
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
etudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 18:00, 19 Ianuarie 2010
atita timp cit motivele de recurs nu tin de prevederile inscrise in codul de procedura civila sansele sale de admitere sint nule. motivele de recurs sint bine stabilite si determinate in textul de lege iar instanta de control judiciar nu poate trece peste ele. simpla solicitare a unei casari fara a se indica temeiul de drept si de fapt conduce la respingerea caii de atac promovata.
Pentru a va raspunde la intrebare cineva trebuieste sa vada dosarul cauzei pentru a-si face o imagine cat mai concreta si corecta.
Nu cred ca denaturati adevarul,dar eu nu imi pot permite sa fac supozitii de genul celor facute de dl.consilier.
Pana la urma aprecierile cu privire la cereri sau la materialul probatoriu administrat,apartin instantelor,fie ele corecte sau incorecte.
Daca aveti suspiciuni intemeiate cu privire la instanta recuzati completul de judecata.
Domnule mediator Gabi ,in data de 5 ian 2010 am mai postat un mesaj la orele 10 si 51 de minute unde am detaliat cazul dar nu a vrut nimeni sa imi raspunda .Daca doriti sa-l cititi ,se afla pe forum cu titlul " CAT poate dura un partaj "?
V-as fi recunoscator daca l-ati citi si ati reedita raspunsul cu completari.
multumesc,ETUDOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lamurire,va rog! etudor etudor Din 2005 am un proces de partaj ce se tot tergiverseaza si nu se mai termina. Am ajuns acum 2 ani la curtea de apel; dupa 2 sedinte ,partea adversa invoca un ... (vezi toată discuția)
Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)
Fond cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente in recurs la tribunal. judecat fondul. cum ar putea fi trimis din nou dosarul in instanta pe fond la judecatorie? (vezi toată discuția)