avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pot beneficia de acordarea compensatiei de 15% din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pot beneficia de acordarea compensatiei de 15% din salariul brut ?

Buna ziua, am o intrebare urgenta si importanta, sunt insarcinata si sunt in concediu prenatal din data de 15 decembrie 2009, am vechime in munca de 17 luni, incepand cu luna iulie 2009 am avut CM continuu pana in data de 15 decembrie cand am intrat in prenatal, deoarece sarcina a fost una cu probleme, salariul meu pe cartea de munca este 720 de lei, astfel incat am primit in aceste luni de CM intre 640 si 680 de lei insemnand cei 75% cu cat se plateste CM-ul, insa pe luna decembrie am primit 622 lei explicatia fiind ca pre si post natalul se platesc 85% din salariul brut pe ultimele 6 luni, la mine fiind CM asta a insemnat ca brutul a fost mai mic decat incadrarea respectiv 650-660 de lei. in aceste conditii pot beneficia printr-o cerere catre angajator de acordarea compensatiei de 15% din salariul brut? si daca da, care va fi diferetnta pe care o voi primi la o luna cu 21 de zile lucratoare spre exemplu? va fi diferenta de la 622 lei (cat am luat pe luna dec) pana la 650-660 de lei (brutul din ultimele 6 luni) sau pana la 720 de lei (incadrarea din cartea de munca) ? va rog din suflet ajutati-ma!!! sunt foarte stresata si mai am 4 saptamani pana nasc.... va multumesc din suflet in asteptarea unui raspuns!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:11, 9 Februarie 2010
Daca ati fost in concediu medical,baza de calcul a concediului medical este media pe ultimile 6 luni *75.Daca sunteti in concediu de maternitate atunci baza de calcul a concediului de maternitate este media pe ultimile 6 luni *85,ceea ce inseamna ca in acest calcul intra un venit mai mic,deja micsorat datorita primului concediu medical.

Diferenta care se acorda este calculata intre salariul tarifar si indemnizatia de maternitate.

Informatia pe cate ati primit-o este eronata.

Va rog sa faceti cerere in care solicitati plata doferentei si sa o depuneti cu numar de inregistrare.
va multumesc din suflet, prima cerere pe care am depus-o a fost de asemenea cu numar de inregistrare respectiv 888/ 20.01.2010
Eu v-am solicitat o consultanta desi nu mai locuiesc in Bucuresti, ci in C-lung Moldovenesc acum, dar poate printr-un telefon ma puteti ajuta cu niste sfaturi sau calcule personalizate pentru a reusi sa tin piept indiferentei celor de la resurse umane si pt a-mi primi dreptul legal, nu stiu ce sa fac, sa sun din nou sa ii explic eu cum se calculeaza, sa fac direct reclamatie, sa angajez un avocat care sa se ocupe... stiu ca poate nu e vb de o suma imensa insa este pana la urma dreptul meu si macar un bax de pampers daca pot cumpara cu acesti bani si sunt multumita, conteaza mult in ziua de azi, mai am 2 saptamani pana la cezariana.... :(
va multumesc din inima, inca o data!
Asa cum am vorbit cu dvs., beneficiati de compensatia dintre salariul tarifar si c/val indemnizatiei,numai ca,desi avem drepturi si ni se cuvin,de cele mai multe ori trebuie sa ne "luptam" pentru ele si sa-i fortam pe cei indrituiti sa respecte prevederile legale..:rtfm:

Succes si tinem legatura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal - care 6 luni? ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, Imi cer iertare pentru intrebarea simpla, nu reusesc sa imi dau seama cum exact se calculeaza concediul prenatal. Eu primesc salariul pe data de 7 ... (vezi toată discuția)
Ajutor - calcul indemnizatie concediu prenatal!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei in urmatoarea situatie: Incepand cu 19 mai 2009 angajata intra in concediu prenatal. In mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de indemnizatie maternitate si cic ramiha ramiha Am si eu urmatoarele intrebari: 1. Daca o salariata este angajata la o firma 12 luni fara intrerupere inainte de a naste, dar in interiorul acestor 12 luni ... (vezi toată discuția)