avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata in avans facturi- Asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata in avans facturi- Asociația de proprietari

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un feedback din punct de vedere legal pentru primul punct al procesului verbal transmis de Asociația de proprietari, in care stabilește ca va intra in vigoare începând cu listele de întreținere aferente lunii următoare si anume:

“Având in vedere întârzierea unor facturi, asociația de proprietari stabilește ca pe viitor sa se plătească in avans sume echivalente cu facturile precedente pentru a preveni acumularea unor sume mai mari de plata.
Sumele vor fi distribuite pe listele de plata, urmând ca după primirea facturii sa se facă reglarea “

Înțeleg gravitatea situației dar eu nu sunt de acord sa-mi fie adus un grad de încărcare mai mare asupra costurilor pe care le am, atât timp cât apartamentul al cărui proprietar sunt, nu a avut niciodată întârzieri de plata cu atât mai mult este un non-sens pentru cei care au întâmpinat întârzieri de plata și sa decizi acumulări financiare luând măsuri de genul acesta.

Va mulțumesc,
Ana MariaUltima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2022
Ana Maria.86, utilizator
Cel mai recent răspuns: danielamoldovanu , utilizator 09:52, 20 Noiembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveți fond de rulment, nu e o problema, e același lucru. Dacă aveți deja fond de rulment (așa cum prevăzut în legea 196 din 2018) ar fi o ilegalitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Exista fondul de rulment 500 RON/ an.
Pe lângă fondul de rulment, mai exista fond de reparații, fond cheltuieli administrative, fond salarii, fond investiții ( de ex schimbarea liftului), etc

In felul acesta au realizat un dezechilibru financiar astfel încât costurile de intretinere Per apartament sunt mult mai mici in comparație cu cheltuielile pe care trebuie sa le suportam.

Ca și idee, intretinere apart 2 camere, luna trecută 280 RON din care 50 revin costului pe apartament iar restul vin in completarea fondurilor.Toate cele bune,

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ce sa va faceti probleme daca aveti constituit si actualizat fond de rulment din care asociatia de proprietari
are obligatia sa achite facturile in avans pana la calcularea costurilor lunare de intretinere si automat refacerea fondului
Asociatia de proprietari prin comunicare a inteles sa atentioneze locatarii rau platnici
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2022
ynocentta, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ana Maria.86 a scris:

Buna ziua,

Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Exista fondul de rulment 500 RON/ an.

In cazul acesta ceea ce "stabileste asociatia de proprietari" este ilegal. Reclamati la primarie depasirea atributiunilor, de catre cei care semneaza acel comunicat, conform art. 102 alin pct e.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2022
latka, moderator
Mie mi-ar fi frica sa las pe mana unora atatia bani! Cine e presedinte, alde Trahanache? Atatea fonduri....

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial la parterul blocului sarah sarah am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ... (vezi toată discuția)
Fondurile asociatiei de proprietari IfteneNicoleta IfteneNicoleta Buna ziua, am si eu o intrebare, fondul de rulment si fondul de reparatii este obligatoriu? Noi avem totul separat: apa, gaze, caldura (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)