avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari

Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un panou central la parterul blocului. In fiecare apartament exista un contor, pe care fiecare locatar trebuie sa-l citeasca lunar dar nu toata lumea declara indexul. Asociatia a montat pe partea comuna un al doilea contor care are citirea diferita fata de cele instalate in fiecare apartament. Ce se poate face? Sunt legale aceste contoare noi montate? Nu s-a oferit nici un fel de documentatie la ele.
Cel mai recent răspuns: Axa04 , utilizator 18:35, 19 Iulie 2023
Este legală montarea acelui contor, mai mult ca sigur este pentru contorizarea energiei electrice folosită pe părțile comune. Cel de la parterul blocului este contorul general, cel prin care trece și energia electrica din apartamente. Asociația va încheia contract, de acum înainte, doar pentru energia electrica folosită pe părțile comune.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
latka, moderator
Nu, poate m-am exprimat eu gresit, acel contor/e contorizeaza consumul din apartamente. Sunt montate contoare pentru fiecare apartament in parte, pe langa cele deja care exista. Pentru partea comuna exista separat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
Axa04, utilizator
Întrebați atunci președintele de asociatie, de rostul acelui contor, conform prevederilor de la art. 28 din legea 196/2018.

Axa04 a scris:

Nu, poate m-a exprimat eu gresit, acel contor/e contorizeaza consumul din apartamente. Sunt montate contoare pentru fiecare apartament in parte, pe langa cele deja care exista. Pentru partea comuna exista separat.

Rostul lor ar fi din cauza locatarilor care nu declara indexul lunar, In urma instalarii celor noi, citirea din incinta apartamentelor va fi nula si se va lua in evidenta citirea celor noi instalate, cu toate ca exista variatii. Nu stiu cat de legal este acest lucru, din moment ce nu s-au oferit certificate de conformitate.
Păi ați scris de un singur contor, cum va putea el individualiza consumurile pentru fiecare ?!? Iar contorul respectiv nu e instalat de asociatie, pentru ca nu are dreptul și nu se ocupă de asa ceva, ci de distribuitorul de energie electrica. Așa că e mai mult decât conform.

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)