avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata lucrărilor după expirarea contractului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata lucrărilor după expirarea contractului

Sunt persoană juridică și am încheiat un contract de prestări servicii. Contractul s-a încheiat la termen, dar lucrările noastre , depuse în termenul de valabilitate al contractului, abia acum sunt avizate de instituția abilitată. Cum îmi pot primi banii pe lucrările finalizate după ce contractul s-a încheiat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Atat timp cat societatea dvs si-a indeplinit obligatiile contractuale, cealalta partea avea obligatia corelativa sa achite serviciile obtinute. Faptul ca contractul a incetat prin ajungere la termen nu il exonereaza pe cumparator/beneficiar la plata serviciilor prestate de societatea dvs. In termenul de prescriptie societatea poate recupera sumele de bani care trebuiau achitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cât timp lucrările au fost executate puteți solicita plata serviciilor prestate. In masura in care beneficiarul nu dorește sa achite aceste lucrări transmiteti o notificare și dacă nu se conformează plății sunteți îndreptățită sa formulați o acțiune in instanța.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Aveti posibilitatea ca, inainte de a actiona in instanta, sa trimiteti o notificare, prin care solicitati plata pretului, conform contractului perfectat.

Mă susține în acest sens vreun articol din lege?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sustin clauzele contractuale in primul rand, ati prestat obligatiile aveti dreptul la plata acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici au incheiat ... Gabriel Alionte Gabriel Alionte Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici au incheiat un contract de prestari servicii. Prestatorul avea obligatia de a confectiona produse pentru ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ... (vezi toată discuția)
Antecontract expira acum în această perioadă condac elena condac elena Buna ziua ,mi-a expirat antecontractu ,mi-a dat dezvoltatorul un termen până la sfârșitul lui mai dar fiind in șomaj tehnic nu am șanse mari să obțin ... (vezi toată discuția)