avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG nr.120/2021
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG nr.120/2021

Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce sugerează acest domn în discuția de mai jos.
Eu:
Cum se procedează cu CIV-ul din 22.07.2022 nu o mai poate scoate decât cel care a cumpărat mașina din afara țării.

Samsar
Mașina se vinde cu contract din afara țării
Direct pe numele tău

Eu
Ii poți face tu RAR, eventual îți fac transfer bancar cu costurile necesare pentru a efectua RAR.ul. mi se pare ciudat ce zici tu mai sus.

Samsar
Dacă ii fac eu rarul mașina trebuie sa fie vândută de pe firma
Iar la aceasta suma se adauga TVA
Pot face asta nu am o problema
Dar nu mai este același preț
Noi avem mașinile in custodie.
Și le vindem pentru ei
O putem și înmatricula nu este o problema
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
VasileRvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 11:18, 19 Septembrie 2022
Este legal ce sugereaza cel ce aduce masini, de asta s-a si dat ordonanta , pentru acel TVA. Faceti ce doriti.
E metoda pe care samsarii au găsit-o pentru a evita plata TVA. Cu alte cuvinte evaziune fiscală, nu ”mașini în custodie” cum zice el.

Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_606...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Exista si contracte de custodie intracomunitara. Nu e ilegal. Dar acum se va adauga si acel TVA, cind marfa se vinde in Romania.
Bun, ei fac evaziune prin aceasta metoda "custodie" dar exista riscuri pentru cumparatorul final ddaca acepta sa semnze contractul de vanzare cumparare direct cu presoana din afara tarii?
Nu ati inteles, nu mai fac evaziune, tocmai asta e scopul ordonantei. Riscurile existau si inainte, depinde de "marfa" si de seriozitatea consignatiei. Depinde cum e contractul pe care-l faceti. Am colegi care au luat si asa, dupa aparitia ordonantei, firma respectiva face imputernicire sa o reprezinte si respectivul cumparator trece pe la RAR samd

Alte discuții în legătură

Pacalit de un samsar Alin D Alin D Buna ziua. Am cumparat o autoutilitara de la un samsar inmatriculata in Olanda. I-am scos numerele rosii, am facut RCA-ul apoi am mers la RAR sa fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce ... Cole86 Cole86 Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce mașini din străinătate,când trebuie sa îți elibereze certificatul fiscal: pe loc sau ... (vezi toată discuția)
Masina cu acte false gms80sixtreme gms80sixtreme Buna ziua As vrea sa va supun atentiei o problema mai delicata pe care o am.In luna aprilie a acestui an am contactat un cunoscut care se ocupa cu adusul ... (vezi toată discuția)