avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG nr.120/2021
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG nr.120/2021

Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce sugerează acest domn în discuția de mai jos.
Eu:
Cum se procedează cu CIV-ul din 22.07.2022 nu o mai poate scoate decât cel care a cumpărat mașina din afara țării.

Samsar
Mașina se vinde cu contract din afara țării
Direct pe numele tău

Eu
Ii poți face tu RAR, eventual îți fac transfer bancar cu costurile necesare pentru a efectua RAR.ul. mi se pare ciudat ce zici tu mai sus.

Samsar
Dacă ii fac eu rarul mașina trebuie sa fie vândută de pe firma
Iar la aceasta suma se adauga TVA
Pot face asta nu am o problema
Dar nu mai este același preț
Noi avem mașinile in custodie.
Și le vindem pentru ei
O putem și înmatricula nu este o problema
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
VasileRvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 11:18, 19 Septembrie 2022
In realitate costa mai mult de 500 luatul si adusul, dar tot e mai putin decat daca ai cumpara de aici aceeasi masina, daca mai platesti si tva... platesti practic un mercedes, dar ai loganPractic omul tot dă bani în plus, și nu puțini, dar în loc ca acești bani să meargă în buzunarul statului, ceea ce, în final, ar fi bine pentru toată lumea, se duc în buzunarul samsarului și e bine doar pentru el.


nu da bani in plus, transportul oricum costa. samsarul iti ia comision, iti ia transport, dar nu iti mai ia si tva., . Vrei sa platesti mai mult? e ok, o cumpara pe firma si ti-o vinde cu tva.
ce obtii de banii aia pentru ca ai factura ? o garantie, devii consumator cu drepturi.
Daca o cumperi din afara de la persoana fizica sau chiar daca o cumperi din vreun parc, nu ai garantie daca o scoti din tara, neamtul are garantie un an daca o ia din parc si se inmatriculeaza masina in Germania
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
@Manuela Rasina Va dau o adresa, coordonate gps, tot, din Olanda. Mergeti dvoastra cu ce vreti, autocar, tren, avion, masina si aduceti de acolo un autoturism. Sa fiti o cetateana model, sa nu incurajati samsarii! Aveti idee cat v-ar costa? Nu pun la socoteala timpul si oboseala.
”Plângeți” de mila samsarilor sau de mila mea, că aș plăti mai mult pe o mașină dacă ei ar lucra legal? Că nu mi-e clar.
Intrebarea dvoastra dovedeste ca discutia a ajuns la un nivel care ma depaseste, asa ca ma retrag!
Banii stau cel mai bine in buzunarul meu. Intr-adevar, ar fi fost bine sa intre in buzunarul Statului, dar buzunarul asta are multe gauri pe unde mai cad niste bani. Pe care nu-i culege nimeni dintre noi, astia cinstiti. Baietii destepti se infrupta direct din BUZUNAR. Asadar chestia cu banii la bugetul statului o privesc cu o doza de neincredere cat se poate de mare. De mii de ani oamenii cu adevarat cinstiti se gandesc in primul rand la buzunarul lor. Asa este normal. Statul mai <pierde> bani si se face ca nu stie pe unde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacalit de un samsar Alin D Alin D Buna ziua. Am cumparat o autoutilitara de la un samsar inmatriculata in Olanda. I-am scos numerele rosii, am facut RCA-ul apoi am mers la RAR sa fac ... (vezi toată discuția)
Masina cu acte false gms80sixtreme gms80sixtreme Buna ziua As vrea sa va supun atentiei o problema mai delicata pe care o am.In luna aprilie a acestui an am contactat un cunoscut care se ocupa cu adusul ... (vezi toată discuția)
Comert ca persoana fizica SofiaCJ SofiaCJ Buna ziua. Ce se intampla daca achizitionezi ca persoana fizica produse din Romania sau UE (platesti TVA in Romania sau tara respectiva) si apoi vinzi aceste ... (vezi toată discuția)