avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote întreținere restante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote întreținere restante

Bună seara! Doresc prin intermediul dumneavoastră să ajut o prietenă. Soțul ei a decedat iar succesiunea asupra apartamentului bun comun se dezbate in instanță datorita neînțelegerilor cu unul dintre copii. In apartamentul de trei camere locuiesc : ea, fiul major necăsătorit și fiica acesteia, căsătorită împreună cu soțul și cele două fiice. Cotele de întreținere le împart pe numărul de persoane și fiecare își plătește cota lui. De la începutul acestui an cotele de întreținere le.a plătit doar ea și fiul, fiica împreună cu familia ei refuză plata spunând să plătească proprietarul.... Se adună și multe penalități. Ce riscă prietena mea și cum o sfătuiți să procedeze?
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 13:49, 16 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.
Avand in vedere ca exista un proces pe rol, ea va putea sa solicite in cadrul acestui proces, ca, cotele celorlalti mostenitori care refuza plata intretinerii, sa fie diminuate proportional cu sumele suportate de ea.
Vă mulțumesc
Problema este că prietena mea are o pensie minimă din care nu poate plăti decât ceea ce îi revine nu și cotele celorlalți la care se adună în permanență penalități. Există posibilitatea ca ea să fie executată silit pentru aceste sume având în vedere că este titularul apartamentului împreună cu soțul decedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie proprietate aflata in litigiu Alina Cretu Alina Cretu O doamna in vartsa de 75 ani a avut 2 fii,ambii decedati.Unul dinte ei nu a fost cassaatorit si nu a avut copii,doamna locuind de dinainte de deces in ... (vezi toată discuția)
Vanzare - cumparare asanacheromel asanacheromel Buna ziua , As dori sa supun atentiei o speta neclara mie : - la intocmirea unui act de vanzare -cumparare pentru o casa , cumparatorii au fost trecuti ... (vezi toată discuția)
iesire din indiviziune - casa cumparata asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : - pe fondul unor neintelegeri dintre mama mea si sora acesteia legate de o mostenire s-a ajuns la ... (vezi toată discuția)