avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Un chiriaș care nu a plătit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Un chiriaș care nu a plătit întreținerea și a ...

Bună ziua
Un chiriaș care nu a plătit întreținerea și a fugit din casa fără sa anunțe, m-au anunțat vecinii ca își căra lucrurile din casa.Contract de închiriere nu exista. Cum pot sa-l conving sa-si plătească datoriile?
Mulțumesc
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți sa îl , convingeti" apeland la avocat și la instanta.Pe de alta parte riscați sa va facă sesizare la ANAF pt o micuța evaziune fiscala,închiriere neplata impozitului datorat etc.
Nu a lăsat o garanție care să acopere daune,restanțe la întreținere?
Sa apeleze la avocat și instanta ca să ce? De unde reiese obligatia chiriașului de a plăti chirie, utilități, etc?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul are rolul de a detine dovada ca ati avut o intelegere: el ca plateste chiria (si alte clauze, bineinteles), iar tu ca ii pui la dispozitie apartamentul. In lipsa contractului, nu poti dovedi ca el si-a asumat vreo obligatie de plata. Si vorba colegului de mai jos... poate face si o sesizare la ANAF si va trebui sa platesti atat impozitul cat si majorarile si penalitatile de la data cand ar fi trebuit sa faci plata impozitului. Te incurajez sa intocmesti contract de inchiriere; este singura modalitate prin care poti obliga asemenea chiriasi sa achite chiria. Pe de alta parte, in scurt timp , daca ai mai multe imobile, te vor intreba cei de la ANAF de ce le tii.... mai ales daca nu platesti impozit pe inchiriere. Impozitul nu este foarte mare, dar macar esti pus la adapost de chiriasi ca cel care a plecat fara a plati.
A lăsat dar nu acopera, mulțumesc
Casa distrusa nu acoperă nici 7 ani

mitabiciclista a scris:

Nu a lăsat o garanție care să acopere daune,restanțe la întreținere?

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Model contract de inchiriere djxhouse djxhouse Salutare tuturor. Am un imobil care vreau sa-l dau spre inchiriere catre o persoana juridica (SRL) dintr-un alt judet. Casa care il dau spre inchiriere, in ... (vezi toată discuția)