avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In iunie 2022 am obtinut custodia fiului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In iunie 2022 am obtinut custodia fiului meu, fosta ...

Buna ziua! In iunie 2022 am obtinut custodia fiului meu, fosta sotie fiind obligata sa plateasca pensie de intretinere de la data introducerii actiunii. Pana in iunie 2021 copilul locuia cu dansa si eu plateam pensie de intretinere. In acesta periaoda cat a durat procesul copilul a locuit cu mine, parasind domiciliul mamei in urma unor conflicte cu acesta. Pentru a nu avea probleme (plangere la politie, ect) stiind ca neplata pensiei de intretinere este infractiune, am platit pensia de intretinere catre mama copilului pana in iunie 2022 (aproximativ un an). Doresc sa va intreb ce sanse am sa recuperez banii acestia, tinand cont ca efectiv copilul era in intretinerea mea si exista doua hotarari judecatoresti care se contrazic pentru aceasta perioada iunie 2021- iunie 2022. Cu alte cuvinte, conform unei hotarari judecatoresti din 2018 eu trebuia sa ii platesc pensie alimentara pe care am platito pana in iunie 2022. Conform hotararii din iunie 2022, mama trebuia sa imi plateasca pensie de intretinere din iunie 2021 pe care a platito dupa pronuntarea hotararii in iunie 2022. Va cer o opinie stiind ca actiunile in instata sunt costisitoare si rezultatul nu este predictibil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 17 Septembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instantele dau hotărâri diferite in cazuri asemănătoare.
Se ia în seamă data pana la care scrie în hotarare ca regulă de baza.
Sunt însă și instante care au alte considerente...

Scris din București 2022
Pentru a nu avea probleme (plangere la politie, ect) stiind ca neplata pensiei de intretinere este infractiune, am platit pensia de intretinere catre mama copilului pana in iunie 2022 (aproximativ un an).

ati facut o prostie, cum sa platiti pensie daca copilul era la dvs ?
va trebui sa va adresati instantei sa cereti banii inapoi, nu stiu daca ca plata nedatorata sau pt imbogatire fara justa cauza, asta e singura cale.
Mai departe, ramane la aprecierea instantei, dvs datorati pensie in baza hotararii, dar copilul nu a locuit la mama, ci cu dvs

Instantele se supara adesea in astfel de cazuri.
Ele vor ca minorul sa locuiasca acolo unde vor ele...si nu unde vor minorii...
In fine, este o istorie destul de complicata si eu adesea le enervez pentru ca nu iese mereu cum vor ele...sub aspectul finalitatii...

Omul nu a vrut sa riste si nu a vrut sa se complice tocmai pentru ca exista multa imprevizibilitate...
Sunt cazuri in care aproape ca se poate vorbi de dusmanie intre ele si oamenii pasnici...
Nu are sens sa intru in detalii ca ar fi foarte mult de scris...
In alti termeni, se poate spune ca in unele cazuri lucrurile nu sunt atat de simple precum par...
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
ce risca si ce se complica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obtinut domiciliul copilului minor prin ordonanta președințiala, ... Arstic2020 Arstic2020 Am obtinut domiciliul copilului minor prin ordonanta președințiala, in prima instanta și în apel, cu obligația mamei la plata pensiei de întreținere. ... (vezi toată discuția)
Este normal???- pensie ceruta ca nedatorata Pannda Pannda Este normal si legal ca fostul sot sa imi ceara pensia alimentara inapoi pentru perioada in care copilul sta la el? Precizez ca el a fost cel care a hotarat ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui pfa. buna ... Nata88 Nata88 Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui PFA. Buna ziua, Tatal divorvat are un PFA si plateste pensie de intretinere copii minori, conform unei ... (vezi toată discuția)