Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, dar era fara imbunatatiri. In timpul casatoriei am renovat casa total. Din banii mei am cumparat materiale, centrala, mobila, obiecte sanitare etc.) insa el refuza sa ma despagubeasca. Spune ca e casa lui si n am dovezi ca am investot. Eu nu am chitante si facturi deoarece am investit in credinta fara sa ma gandesc ca vom divorta. Cum pot sa imi recuperez investitia din casa lui? Mai am vreo sansa?
In plus, am vandut un apartament recent si profitul este la el in cont. Refuza sa imparta suma cu mine. Desi eu am platit ratele lunare si era pe numele meu. Cum pot sa rezolv aceasta problema?
In primul rand problema o lămuriți discutând fata în fata cu un avocat,ce susține soțul nu trebuie sa fie relevant pt dvs.Bineinteles ca vrea sa va descurajeze pt a nu promova o acțiune în justiție prin care sa solicitați sumele ce vi se cuvin.Actionati.,timpul curge în defavoarea dvs..
In primeul rand problema o lămuriți discutând fata în fata cu un avocat,ce susține soțul nu trebuie sa fie relevant pt dvs.Bineinteles ca vrea sa va descurajeze pt a nu promova o acțiune în justiție prin care sa solicitați sumele ce vi se cuvin.Actionati.,timpul curge în defavoarea dvs..
Asupra investițiilor la casa soțului aveți un drept de creanță, constând în 1/2 din investiții.
Referitor la partajul apartamentului cumpărat în timpul căsătoriei, în cadrul unei acțiuni de partaj, solicitați obligarea la restituirea a 1/2 din suma de vânzare a apartamentului. Chiar dacă sunt în contul lui sau poate că i-a cheltuit deja pe toți, instanța îl va obliga la plata a 1/2 din acei bani.
Divort
KOZMA TUNDE
SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)