avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ...

Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ?
Locuiesc într-un bloc cu patru etaje și doresc construirea unui acoperiș deasupra apartamentului meu (schimb acoperișul din tip terasă în tip mansardă ).Cu ani în urmă a fost un proces în instanță , când s-a hotărât demolarea acoperișurilor ( două la număr ) , deoarece nu era construcție unitară , nu aveau acordul tuturor proprietariloe etc., etc. Le-au demolat și , sub ochii primăriei le-au construit la loc ( proprietarii dăduse bani celui de la urbanism ).Acum , vreau și eu să-mi construiesc acoperiș și mă împiedică un vecin .Care sunt pașii de urmat , ca totul să fie legal ?Mai poate primăria să-mi elibereze autorizație de construcție , sau construcția trebuie să fie unitară și fac abstracție de vecini ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:08, 19 Septembrie 2022
Adică vreți și dvs. să știți cum, cât și unde să dați șpagă, precum vecinii dvs.
Se poate sau nu ?Eu am început construcția ,dar vecinul nu se lasă ,spunându-mi că este proces câștigat în instanță și că nu pot construi și eu ca ceilalți .
Pai vedeți! Cum să se poată, din moment ce instanța a hotărât alt fel.

brin a scris:

Se poate sau nu ?Eu am început construcția ,dar vecinul nu se lasă ,spunându-mi că este proces câștigat în instanță și că nu pot construi și eu ca ceilalți .

Aciperisul/Teresa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatie ide proprietary
Pentr a materializa interesul dv exista o mare problema deoarece autoritatile nu acorda autorizatie de constructie personae fizice pentru interventii la partea comuna de condominiu
Daca ati demarat interventia riscati ca orice vecin sau asociatia de proprietari sa sesiseze official autoritatile care constatand inexistenta autorizatiei de constructie ,vor dispune dezafectarea modificarii si amenda
Dar , tip șarpantă se poate , având în vedere că vecinul invocă acea hotărâre judecătorească ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului bozzont bozzont In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj. Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,locuiesc la ultimul etaj,in 1994 impreuna cu vecinii ... nikkkkku nikkkkku buna ziua,locuiesc la ultimul etaj,in 1994 impreuna cu vecinii de la ultimul etaj,fivecare pe partea lui,am facut acoperis,intre timp sa constituit Asociatia ... (vezi toată discuția)