avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! sunt chemată la judecătorie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! sunt chemată la judecătorie ...

Bună ziua!
Sunt chemată la judecătorie pentru confirmare renuntare urmarire penală(amenințare și distrugere), deși nu sunt probe. (intimat)
Am fost la ultima declarație și am fost întrebați dacă suntem de acord cu munca în folosul comunității. Am zis da, însă am primit ordonanța acasă și scrie la 1. Renunțare la urmărire penala și 2. Munca în folosul comunității 40 zile. Pe portal arată confirmare renuntare urmarire.
Aceasta muncă trebuie sa o facem, chiar dacă nu sunt probe ca eu am comis aceste fapte?
Partea civila poate deschide alt proces, pe parte civila, deși nu sunt probe? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
Emma1203, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emma1203 , utilizator 18:29, 20 Septembrie 2022
Daca erați nevinovat trebuia sa va angajati avocat.
Renuntarea la urmarire penala se dispune atunci cand procurorul considera vinovata persoana și nu nevinovata.

Insa, acum nu mai aveti ce sa faceți decât dacă întoarce judecatorul dosarul la procuror.
Și poate ca ar fi si riscant dacă nu aveți bani de avocat.

Existenta sau inexistenta probelor o analizează avocatul, procurorul și judecatorul iar nu neinițiații în drept.

Daca dosarul are termen de judecata va puteți angaja avocat pentru a studia dosarul penal.

Sfatul meu este sa va angajați avocat foarte bun profesionist și experimentat și nu sa angajati avocat doar ca sa nu ziceți ca nu aveți avocat întrucât trebuie făcută o analiza atenta și nu una asa pe graba.

Scris din București 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, avem avocat încă de la primirea telefonului de la politie ca avem o plângere.
El ne-a spus ca e bine sa fim de acord cu munca asta.
Este riscant sa încercați sa va dovediți nevinovăția căci se pare ca procurorul considera ca are probe în acuzare dincolo de orice dubiu dacă ne luam după carte...

Aveti dreptul de a mai apela la un avocat pentru încă o opinie juridica acesta putând studia dosarul penal.
Nu este gratis dar asa ati fi mai sigur.

Mai exista și problema ca, după aceasta renunțare la urmărirea penala nu o sa mai puteti beneficia ulterior de alta.

De aceea, dacă sunteți nevinovat ar fi bine sa evitați renunțarea dar depinde și de probe întrucât probele chiar și mincinoase pot duce la o condamnare penală dacă judecatorul nu este foarte experimentat și la fel și avocatul.

Scris din București 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am înțeles. Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sustras din magazinul kaufland , produse in valoare de 270 ... ElenaConstantinqwety ElenaConstantinqwety Am sustras din magazinul Kaufland , produse in valoare de 270 lei , le am băgat in ghiozdan îndreptându ma spre casele self service unde am plătit un ... (vezi toată discuția)
intimat penal preliminara copie dosar Intimatus Intimatus Pe portal. just apare ca sunt intimat (penal) cu termen de camera preliminara. Petentul a solicitat RUP 318 alin. 12. Întrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. ... Madalina2285 Madalina2285 Bună seara. Vin cu următoarele câteva întrebări și probleme. Prietenul meu a fost găsit ca și complice la viol, lovire și alte violete. În urma ce ... (vezi toată discuția)