avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã ...

Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã dupã pãrinți lor. Când a murit fratele bunici in 1993, cumnata ei a fãcut succesiunea fãrã bunica mea. Nu este nicãieri ânregistrat ân actul de moştenitor cã a fost la succesiune şi a renunțat. Ce şanse am sã contestez acest Act?
Cel mai recent răspuns: WConny , utilizator 16:51, 25 Septembrie 2022
Unde mã pot adresa pentru obținerea acesturi drepturi.

WConny a scris:

Cum pot face aceşti lucru valabil.

Care drepturi?
Art.963 alin 1 Cod civil
"Moştenirea se cuvine, în ordinea şi după regulile stabilite în prezentul titlu, soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz."

Deci prima data mostenesc soțul supraviețuitor și copiii.
Bunica este sora defunctului (colateral privilegiat)
Dacă defunctul are copii, fratii/surorile nu mostenesc nimic.
Ați spus că bunica și fratele ei sunt moștenitorii părinților lor.
Bunica are partea dânsei.
Ce drepturi dorește?
Ce are fi moştenit bunica de drept, pentru cã ei şi fratelui le reveneau dupã pãrinți casa prin actul de moştenitor. Vã mulțumesc pentru rãspunsuri.
Pai ati spus în întrebare ca sunt deja moștenitori.
S-a dezbătut moștenirea după străbunicii dvs? Exista un certificat de moștenitor sau o hotărâre judecătorească?
Da. Existã acte de moştenitori de strãbunici, der nutzen le dețin eu. Sunt la copilul de la fratele bunici. Mit le-a arãtat der acea sțiu cine sunt moştenitori.

Alte discuții în legătură

Mostenire selinutza selinutza Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta; Cum se imparte intre mostenitori o casa parinteasca cu teren. Sunt sapte frati, patru dintre ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Cand are sotia dreptul la casa mostenire de la parinti a sotului breaza54 breaza54 Buna ziua! Va prezint urmatoare situatie: suntem doi frati. eu am doi copii si fratele meu este casatorit dar nu are copii. Parintii au decedat si am ramas cu ... (vezi toată discuția)